Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Η ρωσική εισβολή επανέρχεται στο προσκήνιο και ο υπόγειος “καυγάς” του Προέδρου Μπάιντεν με τον Νετανιάχου (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Η συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, ήταν αφιερωμένη στην επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στο Λευκό Οίκο, όπου τον υποδέχθηκε με την υπόσχεση για “δώρα” ο Αμερικανός Πλανητάρχης, Τζο Μπάιντεν.

Επίσης, ασχολήθηκαν με την αποστολή δύο σημαντικότατων στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ισραήλ: του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν και του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, οι οποίοι θα αναλάβουν να μεταφέρουν ένα νέο μήνυμα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ναι μεν είμαστε μαζί σας στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, αλλά πρέπει να τελειώνετε.

Ο ανταποκριτής αναφέρθηκε και στις αμερικανικές κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες της Τουρκίας. Και έκλεισε με τη φράση ότι αναμένουμε και νέες κυρώσεις…

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε δημόσια και ωμά τις διαφωνίες του με τη στρατηγική του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο έχει περίπλοκη σχέση.

Η τοποθέτησή του καταγράφτηκε καθώς η Ουάσιγκτον μοιάζει να απελπίζεται για τον τρόπο που ο στρατός του κράτους-συμμάχου της διεξάγει τον πόλεμο, ειδικά για τον πελώριο αριθμό θυμάτων μεταξύ των παλαιστινίων αμάχων και για το ανθρωπιστικό χάος στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» πως το Ισραήλ χρειαζόταν να «αντιμετωπίσει» τη Χαμάς, αλλά, όπως προειδοποίησε, παρότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει την υποστήριξη «της Ευρώπης» και «του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου», διατρέχει κίνδυνο «να χάσει αυτή την υποστήριξη με τους βομβαρδισμούς στα τυφλά που κάνει».

Μέχρι χθες, ο κ. Μπάιντεν απέφευγε να μιλήσει για βομβαρδισμούς «στα τυφλά». Αξιοσημείωτα, έκανε τα σχόλια αυτά χωρίς κάμερες παρούσες, σε εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Ουάσιγκτον.

Ολοένα περισσότερες φωνές στις ΗΠΑ, ειδικά στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, υψώνονται και καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα έναντι του Ισραήλ, αν όχι να θέσει όρους για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Η μυστική συνεργασία της ισραηλινής Μοσάντ με την Κύπρο, ο Μπάιντεν επιλέγει Νετανιάχου, αλλά και Ζελένσκι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: