Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Η μυστική συνεργασία της ισραηλινής Μοσάντ με την Κύπρο, ο Μπάιντεν επιλέγει Νετανιάχου, αλλά και Ζελένσκι (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Η συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, ήταν αφιερωμένη στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, αλλά και στις κινήσεις των Ιρανών τρομοκρατών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Όπως είπε εισέρχονται στο νησί από την Τουρκία μέσω των κατεχόμενων -από τον τουρκικό Αττίλα- περιοχών της Μεγαλονήσου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζει η τουρκική ΜΙΤ τις κινήσεις των Ιρανών τρομοκρατών, καθώς οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών είναι στενότατες.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ανάμεσα τους και το ΚΥΠΕ, το Γραφείο του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε επίσημα ότι οι ισραηλινές και οι κυπριακές αρχές απέτρεψαν ένα ιρανικό σχέδιο επίθεσης σε «ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους» στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται ότι ότι «οι κυπριακές υπηρεσίες ασφαλείας και δυνάμεις επιβολής του νόμου, σε συνεργασία με την (ισραηλινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), Μοσάντ, απέτρεψαν μια ιρανική τρομοκρατική δομή που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο».

Το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε ότι μετά τις συλλήψεις «συγκεντρώθηκαν σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες βοήθησαν να αποκαλυφθούν οι δράστες, ο τρόπος λειτουργίας τους, οι στόχοι της επίθεσης και το ιρανικό σχέδιο δολοφονίας αθώων ανθρώπων στην Κύπρο και αλλού».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Άραβες και Τούρκοι διπλωμάτες ισχυρίστηκαν το βράδυ της Κυριακής ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να ψηφίσει την Τρίτη επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ψηφοφορία αυτή θα ακολουθήσει το αμερικανικό βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντηση την Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

Θα συζητήσουν τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη «ζωτική σημασία» της υποστήριξης της Ουάσιγκτον, στις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας. Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις «επείγουσες ανάγκες» που αντιμετωπίζει η Ουκρανία.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η φράση “από λύκος έγινε αρνάκι” είναι η ψεύτικη εικόνα και ομοίωση του νέου(;) Ερντογάν: Αλλά πόσο θα κρατήσει το θέατρο που παίζει με τόσο κακό τρόπο ο νεοσουλτάνος; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: