H Ευρωπαϊκή Αριστερά σε αδιέξοδο: Ταφόπετρα από τον Μελανσόν στο Γαλλικό Συνασπισμό- Η άρνηση να χαρακτηρίσουν τη Χαμάς τρομοκρατική σημάδεψε το τέλος

Jean-Luc Mélenchon wikimeda.org




Ο συντονιστής του La France insoumise (LFI) Manuel Bompard εξέφρασε τη λύπη του την Τετάρτη για τη «διαπίστωση του αδιεξόδου» της Συμμαχίας Αριστερών και Οικολόγων( Nupes) λόγω «βαθιών στρατηγικών διαφωνιών».

Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνάντησης στο Rochefort (Charente-Maritime), ο Jean-Luc Mélenchon έθαψε επίσημα τον συνασπισμό δηλώνοντας: «δεν υπάρχει πιά η Nupes, οπότε προσποιούμαστε ότι συνεχίζει να υπάρχει αυτό που έχουμε, που χτίστηκε, ενώ έχει ήδη καταστραφεί».

Μόλις ένα χρόνο μετά τη σύναψη αυτής της ιστορικής συμφωνίας και επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, οι σχέσεις των «Ανυπότακτών» ( La France insoumise) και των άλλων αριστερών κομμάτων είναι χειρότερες από ποτέ.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου και την άρνηση των «Ανυπότακτών» να χαρακτηρίσουν την οργάνωση ως τρομοκρατική, η κατάσταση της υγείας της συμμαχίας είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα.

Οι σοσιαλιστές βουλευτές, αφού ψήφισαν «μορατόριουμ για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της διακομματικής ομάδας», είχαν αφαιρέσει διακριτικά την αναφορά «Nupes» από το όνομα της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.

Ενώ κανένας «Ανυπότακτος» δεν είχε ακόμη υποστηρίξει δημόσια το τέλος του συνασπισμού, ήταν τελικά ο αρχηγός του που εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου.

Ο Jean-Luc Mélenchon συνέχισε τον επικήδειο λόγο του καταγγέλλοντας τις διαφωνίες της αριστεράς, αποκαλώντας τες «παιδική ανευθυνότητα» και προβάλλοντας ένα όραμα προς το μέλλον: «Αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον της αριστεράς, υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα, πρέπει να συνεχιστεί να ζει. Πως ? (…) «Πάμε να δημιουργήσουμε λαϊκή ενότητα με όσους θέλουν. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν αυτό που θέλουν, θα αποφασίσουν οι Γάλλοι».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Μπλόκο Όρμπαν στην Ουκρανία: Zητά στρατηγική συμφωνία με το Κίεβο αντί για ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: