Γυναίκα με δύο μήτρες έφερε στη ζωή δύο μωρά μέσα σε δύο ημέρες: Περίπτωση που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο» [video]

H πανευτυχής μητέρα με τα δίδυμα κορίτσια της αγκαλιά Photo via X@punchnewspapers




Μία 32χρονη γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ με μια σπάνια διπλή μήτρα γέννησε δύο φορές με μία ημέρα διαφορά, μετά από εγκυμοσύνη που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο» και συνολικά 20 ώρες τοκετού.

Δύσκολο να συγκρατήσει κανείς τόσους πολλούς αριθμούς, η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ ωστόσο κρατά τα δύο μωρά της στην αγκαλιά με εξαιρετική ευκολία.

Μητέρα ήδη άλλων τριών παιδιών, η Χάτσερ έχει μια σπάνια πάθηση γνωστή ως «δίδελφυς μήτρα» ή διπλή μήτρα, που σημαίνει ότι γεννήθηκε με δύο μήτρες και δύο τράχηλους.

Ενώ η «δίδελφυς μήτρα» είναι σπάνια από μόνη της, οι πιθανότητες να μείνει έγκυος μία γυναίκα την ίδια στιγμή σε κάθε μήτρα είναι περίπου «1 στο εκατομμύριο», σύμφωνα με τον Δρ Richard Davis , ειδικό στην ιατρική της μητέρας και του εμβρύου στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα.

Τα άλλα τρία παιδιά του ζευγαριού – 7, 4 και 2 ετών- προέκυψαν από μοναδικές εγκυμοσύνες, χωρίς επιπλοκές.

Μετά τις γέννες, η Χάτσερ ευχαρίστησε τους «απίστευτους» γιατρούς της για των ερχομό των δίδυμων κοριτσιών, τα οποία ωστόσο θα γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με μία ημέρα διαφορά.

Η «μία στο εκατομμύριο» διπλή γέννα ήρθε την καλύτερη στιγμή καθώς τώρα οι Χάτσερ και η πολυμελής οικογένειά τους θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διακριτικά και χωρίς δημόσιο διάλογο: Η Κούβα αποφάσισε τη νομιμοποίηση της ευθανασίας και τις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: