ΗΠΑ: Κάθειρξη 180 ετών διαδοχικά εκτελεστέα σε οδοντίατρο για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση πελατών και προσωπικού

FILE PHOTO: A Sherrif’s deputy guards. EPA/DAVID MAXWELL




Σε κάθειρξη 180 ετών και μάλιστα διαδοχικά εκτελεστέα (δηλαδή ισόβια που είναι όντως ισόβια) καταδικάστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη ένας 44χρονος οδοντίατρος από την Αλαμπάμα  ονόματι Τζόζεφ Κλάρενς Κοξ, κατηγορούμενος για βιασμό, σοδομισμό και σεξουαλική κακοποίηση 8 μελών του προσωπικού του και τριών ασθενών του οδοντιατρείου του.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι δεν θα ήταν δίκαιο για καθένα από τα θύματα αν οι ποινές ήταν ταυτόχρονες.

Ο 44χρονος  συνελήφθη τον Απρίλιο του 2021 μετά από έρευνα του αστυνομικού τμήματος του Κάντσντεν, η οποία αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για ανάρμοστη σεξουαλική επαφή μεταξύ του Κοξ και του προσωπικού του.

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης, συνολικά 8 πρώην υπάλληλοι και 3 ασθενείς κατέθεσαν για πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, όπως βιασμός, σοδομισμός και σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών θεραπειών.

Μετά από μια δίκη που διήρκησε μια εβδομάδα, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για δύο περιπτώσεις βιασμού, δύο περιπτώσεις σοδομισμού και οκτώ περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αναφέρει το ABC.

 

«Θεωρούσε το ιατρείο του προσωπική του παιδική χαρά» είπε ο δικαστής.

Είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για σεξουαλική παρενόχληση

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που ο Κοξ δεχόταν καταγγελίες σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση και ανεπιθύμητη επαφή.

Μια πρώην υπάλληλος στο οδοντιατρείο του στο Φορτ Πέιν, λιγότερο από μια ώρα μακριά από το Γκάντσντεν, τον είχε κατηγορήσει πως την χτύπησε στα οπίσθια το 212.

Ο Κοξ τότε δήλωσε ένοχος για τρεις κατηγορίες παρενόχλησης,αφού άσκησε έφεση στην υπόθεση στο περιφερειακό δικαστήριο, όπως δείχνουν τα αρχεία.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων, καταδικάστηκε με αναστολή και η οδοντιατρική του άδεια ανεστάλη για 6 μήνες για τα τότε αδικήματα.

Mε πληροφορίες από Daily Mail

Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Μπλίνκεν στις Βρυξέλλες: «Σκοπός μας να γεφυρώσουμε αυτή την ένταξη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: