Φονικές πλημμύρες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Toυλάχιστον 22 νεκροί μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα

FILE PHOTO: Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρουν τη σορό ενός από τα θύματα των φονικών πλημμυρών που έπληξαν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. EPA/KASEREKA MOISE




Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων και εκτεταμένες υλικές ζημιές χθες Τρίτη στην πόλη Κανάνγκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Κεντρική Κασάι, στην κεντρική ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με ακόμη προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης και επικοινωνίας του κυβερνήτη της επαρχίας, πάνω από δεκαπέντε σπίτια σαρώθηκαν, κατέρρευσαν ή παρασύρθηκαν από χείμαρρους δημιουργημένους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπεφταν όλη νύχτα και για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Την Κυριακή, περίπου είκοσι άνθρωποι παρασύρθηκαν από φουσκωμένο ρέμα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Νότιο Κίβου. Ανακτήθηκαν τέσσερα πτώματα.

Ανάμεσα στα θύματα στην Κανάνγκα είναι γυναίκα και τα οκτώ παιδιά της, καθώς και πατέρας με τα τέσσερα παιδιά του, σε δυο κατοικίες.

Οι καταστροφές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη, οφείλονταν στην «άναρχη δόμηση» στην Κανάνγκα.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κανάνγκα & Μπένι, ΛΔ Κονγκό

Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή του Ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων στη Δυτική Όχθη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: