Φαίνεται ότι στελέχη της Χαμάς δεν υπακούουν στην ηγεσία της οργάνωσης: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την αναχαίτιση ρουκέτας, εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας

FILE PHOTO: Israeli Iron Dome intercepts missiles launched from the Gaza strip. EPA, MOHAMMED SABER




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η αναχαίτιση έγινε χονδρικά μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.

Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη της ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή.

Ούτε τα μέρη, ούτε το Κατάρ, το οποίο μεσολαβεί ανάμεσά τους, ανακοίνωσαν νέα παράταση της συμφωνίας.

Τυπικά η ανακωχή τερματίζεται στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, επιβεβαίωσε το Shebab News Agency («Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας»), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, μέσω Telegram.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν πως εκτοξεύθηκαν ρουκέτες, ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε τομείς του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό αφότου τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή του Ισραήλ και της Χαμάς την 24η Νοεμβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τη Γάζα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η εξέλιξη σημαίνει πως η ανακωχή τερματίστηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λωρίδα της Γάζας, Palestine

Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ σε (κατα)κόκκινο συναγερμό: Ο ισραηλινός στρατός διαμηνύει πως είναι έτοιμος να «πλήξει ανά πάσα στιγμή» τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: