Έστησε τη διπλωματία στα 20 μέτρα: Ο Πούτιν υποδέχτηκε…. με το κιάλι τους νέους πρεσβευτές στη Μόσχα επικαλούμενος «υγειονομικούς λόγους»

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a ceremony to receive credentials from newly arrived foreign ambassadors at the Alexander Hall of the Grand Kremlin Palace in Moscow, Russia, 04 December 2023. Russia is ready to develop partnerships with all countries that reciprocate in this area, said Vladimir Putin. EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV /SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Συμπεριφορά τσάρου επεφύλαξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε 21 νέους πρεσβευτές στη Μόσχα, κατά την τελετή υποδοχής τους, καθώς αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους πλησιάσει σε απόσταση λιγότερη των είκοσι μέτρων, επικαλούμενους λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Τις αμήχανες σκηνές που προκλήθηκαν και ξύπνησαν θύμισες πανδημίας στα χειρότερά της, μαρτυρούν οι εικόνες που μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε σε μια τεράστια απόσταση μεταξύ του ίδιου και των διπλωματών στην εκδήλωση που έγινε στο Κρεμλίνο, όπου οι νέοι πρεσβευτές μετέβησαν για να του επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους, όπως επιτάσσει το σχετικό πρωτόκολλο.

Μεταξύ των πρεσβευτών που υποχρεώθηκαν να τον παρακολουθούν από απόσταση ήταν η Ελληνίδα Πρέσβης, Αικατερίνη Ξαγοράρη, καθώς και πρέσβης της Βρετανίας.

Ο Πούτιν είπε στους απεσταλμένους – συμπεριλαμβανομένων των νέων πρεσβευτών της Γερμανίας και της Αυστραλίας: «Δυστυχώς, για υγειονομικούς λόγους, δεν μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο, να συναναστραφούμε.

«Ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην υγειονομική περίθαλψη, και θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

H απόσταση ασφαλείας πάντως προκάλεσε όχι λίγη σπέκουλα σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του Πούτιν, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ελάχιστες φορές έχει θεαθεί να συγχρωτίζεται με Ρώσους πολίτες, ιδίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το κανάλι General SVR ισχυρίστηκε σήμερα ότι ήταν ένας ντομπλέρ του Πούτιν ήταν αυτός που χαιρέτησε τους πρεσβευτές κατά την άφιξή τους στη Μόσχα – μία από τις πολλές πηγές που υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος απασχολεί σωσίες του, για τις δημόσιες εμφανίσεις του.

«Ένας εφεδρικός Πούτιν δέχθηκε τα διαπιστευτήρια από τους νεοαφιχθέντες πρεσβευτές ξένων κρατών», υποστήριξε το Μέσο.

Κατά την ομιλία του, αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε: «Δεν μπορεί παρά να ανησυχεί κανείς για την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς υποθέσεις».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί πνευματικής εγγύτητας, αμοιβαίας συμπάθειας και σεβασμού του ρωσικού και του ελληνικού λαού θα βοηθήσουν τελικά στην αναζωογόνηση της αμοιβαία επωφελούς εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας καθώς και στην κανονική επιχειρηματικότητα σχέσεις», είπε ο Ρώσος ηγέτης στην τελετή αποδοχής των διαπιστευτηρίων από τους νεοδιορισθείς ξένους πρεσβευτές.

Με πληροφορίες από Daily Mail,Τass 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: