Εφιαλτική πρόβλεψη Τούρκου σεισμολόγου για σεισμό ακόμη και 9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη [video]

Ο Τούρκος σεισμολόγος Naci Gοrur στην τουρκική τηλεόραση Photo via screenshot από YouTube




Αναστάτωση στην Τουρκία έχει προκαλέσει δυσοίωνη πρόβλεψη γνωστού Τούρκου καθηγητή Σεισμολογίας, σύμφωνα με την οποία ο μεγάλος σεισμός που φοβούνται, είναι εξαιρετικά πιθανό να σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα να φτάσει σε ένταση ακόμη και τα 9 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Naci Gοrur, μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu, εκτίμησε πως αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, ο σεισμός θα είναι καταστροφικός, μεταδίδει το CNN Turk.

«Σκεφτείτε μία λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα, διότι η ένταση του σεισμού αναμένεται να φθάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο καθηγητής ο οποίος είναι γνωστός για τις εύστοχες προβλέψεις του, τόνισε ότι τα λύματα θα αναμειχθούν με το πόσιμο νερό, ενώ ακόμη και τα πολύ καλά θωρακισμένα ενάντια σε σεισμούς κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τους φονικούς σεισμούς του Καχραμανμαράς της 6ης Φεβρουαρίου, που ονομάστηκαν η «καταστροφή του αιώνα», άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο πρόληψης και να επιταχυνθεί η αστική μεταμόρφωση της Κωνσταντινούπολης.

Με πληροφορίες από CNN Turk

Αλλο ένα περιστατικό επίθεσης σε δάσκαλο στη Γαλλία: 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι την καθηγήτρια των Αγγλικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: