Κρησφύγετο του ηγέτη της Χαμάς στη βόρεια Γάζα κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί: Συνδεόταν με σούπερ – τούνελ 218 μέτρων [videos]

FILE PHOTO: Ισραηλινοί στρατιώτες μπροστά σε φρεάτιο τουνελ στη Γάζα. Photo via X@IDF




Tην ισοπέδωση ενός διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις [IDF] προσθέτοντας ότι κάτω απ’ αυτό εντοπίστηκε σήραγγα μήκους 218 μέτρων με πολλές διακλαδώσεις.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, βρέθηκε από την 14η Εφεδρική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και αργότερα ερευνήθηκε από την επίλεκτη μονάδα μηχανικών μάχης Yahalom, η οποία βρήκε αρχικά ένα φρεάτιο τούνελ.

Τα υπόγεια περάσματα διέθεταν ηλεκτρισμό, συστήματα φιλτραρίσματος αέρα, υδραυλικά, αίθουσες ανάπαυσης και προσευχής και άλλο εξοπλισμό που στόχο είχαν να επιτρέψουν την διαμονή ανώτερων στελεχών της  Χαμάς για μεγάλες περιόδους.

Η σήραγγα καταστράφηκε αργότερα από μηχανικούς μάχης, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο IDF.

 

Το IDF λέει ότι εντοπίστηκαν «πολλά ευρήματα» στο διαμέρισμα που δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Σινουάρ ως κρησφύγετο.

Το φρεάτιο της σήραγγας βρισκόταν σε βάθος περίπου 20 μέτρων και οδηγούσε σε μια σήραγγα μήκους 218 μέτρων με πολλές διακλαδώσεις, σύμφωνα με το IDF.

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς» δήλωσε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, προσθέτοντας πως «το σύστημα είναι βαθύ, πολύ βαθύτερο από τα άλλα». Πέρα από το διαμέρισμα του Σινουάρ, οι IDF προχώρησαν και στην καταστροφή τηε υπόγειας σήραγγας.

 

 

Με πληροφορίες από The Times of Israel

 

Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο από τη Νότια Αφρική για γενοκτονία των Παλαιστινίων* «Αβάσιμη συκοφαντία», η απάντηση του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: