Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ: O Ισραηλινός Στρατός σκότωσε κατά λάθος τρεις άνδρες που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα

epa11031159 Israeli soldiers sit in vehicles at a gathering position at an undisclosed location near the Gaza border in southern Israel, 15 December 2023. EPA, ATEF SAFADI




Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Παρασκευής, μετά την είδηση ​​ότι ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) σκότωσε κατά λάθος τρεις άνδρες που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές με πλακάτ και κεριά καθώς βάδιζαν προς μια στρατιωτική βάση στο Τελ Αβίβ και κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Yotam Haim, ο Samer Talalka και ο Alon Shamriz πυροβολήθηκαν από ισραηλινά στρατεύματα καθώς εσφαλμένα τους θεώρησαν ως «απειλή», κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσης του IDF στη βόρεια Γάζα.

Ο Ισραηλινός Στρατός εξέφρασε «βαθιά μεταμέλεια» για τον συμβάν που στοίχισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους και είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

Περισσότεροι από 100 όμηροι που απήγαγε η Χαμάς παραμένουν στη Γάζα.

Πηγή BBC

Το Ιράν εκτέλεσε πράκτορα της Μοσάντ: «Παρείχε έγγραφα και απόρρητες πληροφορίες», μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: