Δεύτερη ημέρα συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024 στην Κύπρο (live): Πως απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις για απουσία υπουργών από τη Βουλή

Στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής. Photo screenshot via youtube, HoR Cyprus




Συνεχίζεται σήμερα στην ολομέλεια της κυπριακής Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024. Η συζήτηση ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη, με την ψηφοφορία.

Τον προϋπολογισμό αναμένεται να υπερψηφίσουν ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, το ΕΛΑΜ, η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ και να καταψηφίσουν το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι.

Το σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού ανέρχεται σε δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζει δημοσιονομικό πλεόνασμα, που ανέρχεται σε δύο κόμμα δύο τοις εκατόν του ΑΕΠ.

Η απουσία υπουργών

Η κυβέρνηση δεν τηρεί απαξιωτική στάση έναντι της Βουλής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι είναι σεβαστός ο ρόλος της νομοθετικής εξουσίας και η κυβέρνηση το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο είχε κληθεί να σχολιάσει τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την πρόεδρο της Βουλής και το ΑΚΕΛ εναντίον της κυβέρνησης, για την απουσία των υπουργών από την χθεσινή έναρξη της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς.

Ο κ. Λετυμπιώτης απέδωσε την απουσία των υπουργών στη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου και σε άλλες υποχρεώσεις που είχαν.

Όπως είπε, παρόντες θα είναι σήμερα και αύριο στη Βουλή όσοι υπουργοί δεν απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Πηγή: news.rik

Ο κατοχικός Τατάρ ζήτησε, μέσω TASS, επανεξέταση της ρωσικής πολιτικής στο Κυπριακό – Συνάντηση με Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών στην Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: