#cancel Ντεπαρτιέ στη Γαλλία μετά τις νέες αποκαλύψεις για «χυδαία σχόλια» και σεξουαλικές επιθέσεις από τον 74χρονο ηθοποιό

Ο Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu το 2015 EPA/ANDREI STASEVICH POOL




Την απόφασή τους να μην ξανασυνεργαστούν με τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ ανακοίνωσαν προσωπικότητες του θεάματος στη Γαλλία, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ που κατέγραψε πλάνα που αποδεικνύουν τον σεξισμό και την ανάρμοστη συμπεριφορά του διάσημου ηθοποιού, ο οποίος διώκεται επισήμως για βιασμό.

Το ντοκιμαντέρ, Depardieu: The Fall of an Ogre, το οποίο προβλήθηκε στο δημόσιο κανάλι France 2 το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις καταγγελίες περισσότερων από δώδεκα γυναικών για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του Ντεπαρντιέ σε έρευνα του Mediapart το περασμένο έτος.

Το ντοκιμαντέρ έδειχνε πλάνα από το ταξίδι του ηθοποιού στη Βόρεια Κορέα το 2018. Εκεί ο ηθοποιός, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ με τηλεοπτικό συνεργείο, εμφανίζεται να σχολιάζει χυδαία γυναίκες καθώς και ένα παιδί που ίππευε ένα άλογο, και να παρενοχλεί σεξουαλικά μια μεταφράστρια.

Η αριστερή βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Manon Aubry χαρακτηρισε τα πλάνα ως «απεχθή», ενώ ο σκηνοθέτης Fabien Onteniente ανακοίνωσε ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί ποτέ με τον ηθοποιό.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ,  η ηθοποιός Hélène Darras καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από τον Ντεπαρντιέ στα γυρίσματα της ταινίας.

Η Darras ανέφερε πώς ο Ντεπαρντιέ «με κοίταξε σαν ένα κομμάτι κρέας» και τη ρώτησε αν ήθελε να πάει στο καμαρίνι του. Εκείνη είπε όχι. Ωστόσο, όπως η ίδια καταγγέλλει, στη συνέχεια της επιτέθηκε στο πλατό, αρπάζοντας την. Είπε ότι ήταν τρομοκρατημένη και κανείς στο πλατό δεν αντέδρασε. Η ίδια δεν μίλησε τότε γιατί δεν ήθελε να μπει «στη μαύρη λίστα». Αφού μίλησε στους συντελεστές του ντοκιμαντέρ τον Σεπτέμβριο, κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία εναντίον του Ντεπαρντιέ.

Σε ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ, ο Ντεπαρντιέ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει το περιεχόμενο της εκπομπής, το οποίο περιλαμβάνει επίσης συνέντευξη της ηθοποιού Charlotte Arnould, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δύο περιπτώσεις το 2018, όταν εκείνη ήταν 22 ετών και ο Ντεπαρντιέ, φίλος του πατέρα της, ήταν 70 ετών.

Διαψεύδει ο ηθοποιός

Η Ντεπαρντιέ αρνείται όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Σε ανοιχτή επιστολή του στη Le Figaro τον Οκτώβριο, ο Ντεπαρντιέ δήλωσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση με την Arnould ήταν συναινετική  και «ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα κάποια γυναίκα».

Ο Ντεπαρντιέ, ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς της Γαλλίας, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 170 ταινίες και απέκτησε διεθνή φήμη με αγγλόφωνους ρόλους. Παρότι τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για βιασμό, συνέχισε να εργάζεται στον γαλλικό κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκάλεσε δεκάδες διαμαρτυρίες σε όλη τη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Guardian

«Ο Διάβολος Φοράει Prada»: Κι όμως, η Μέριλ Στριπ μετά βίας πήρε τον ρόλο * Σχεδόν όλοι έλεγαν πως δεν είναι αστεία… [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: