«Ο Διάβολος Φοράει Prada»: Κι όμως, η Μέριλ Στριπ μετά βίας πήρε τον ρόλο * Σχεδόν όλοι έλεγαν πως δεν είναι αστεία… [videos]

FILE PHOTO: Τελικά η Μέριλ Στριπ ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της ως φοβερή και τρομερή διευθύντρια περιοδικού μόδας. EPA/Barry Wetcher EDITORIAL USE ONLY




Είναι πλέον αδύνατο να φανταστεί κανείς την ταινία  “Ο Διάβολος Φοράει Prada” χωρίς την τολμηρή ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στον ρόλο της παγερής, φοβερής και τρομερής διευθύντριας περιοδικού μόδας, αλλά η τριπλά βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παρά λίγο να μην πάρει τον ρόλο,  είπε η παραγωγός της ταινίας, Γουέντι Φάινερμαν, στο ” Hollywood Gold”  .

«Νομίζανε  ότι ήμασταν τρελοί. Θέλω να πω, είχα ανθρώπους να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε, “τρελάθηκες τελείως;” Δεν υπήρξε ποτέ αστεία, ούτε μια μέρα στη ζωή της», είπε η Φάινερμαν.

«Ήταν αστεία και έκαναν λάθος, αλλά αυτός ήταν ξεκάθαρα ένας διαφορετικός ρόλος για εκείνη», πρόσθεσε ο Φάινερμαν.

Πριν από το 2006, όταν κυκλοφόρησε το «The Devil Ο Διάβολος φοράει Prada», η Στριπ θεωρούνταν ως σπουδαία δραματική κυρίως ηθ0οποιός,   γνωστή για τις βραβευμένες με Όσκαρ ερμηνείες της στα «Η Επιλογή της Σόφι» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ».

Τελικά είχε μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Μιράντα Πρίστλεϊ, ως διευθύντρια που προκαλεί τρόμο στους υπαλλήλους της,  συμπεριλαμβανομένων των βοηθών της, που υποδύονται η Αν Χάθαγουεϊ και η Έμιλι Μπλαντ.

Ο χαρακτήρας, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τη Lauren Weisberger στο ομώνυμο μυθιστόρημά της το 2003, θεωρείται ευρέως ότι είχε έμπνευση της διευθύντρια της Vogue, Αννα Γουίντουρ.

«Νομίζω ότι (το κάστινγκ της Στριπ) ήταν μέρος της διασκέδασης από το απροσδόκητο», πρόσθεσε ο Φάινερμαν, προτού θυμηθεί τη διαδικασία της συνεργασίας με τη θρυλική ηθοποιό και την επίσκεψη στο σπίτι της με ντοσιέ γεμάτα ιδέες για την ταινία.

«(Η Στριπ) με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «Γουέντι, τι άλλο έχεις; Πού είναι το όλο θέμα;». Είναι καταπληκτική», είπε ο Φάινερμαν.

«Έμεινε στο χαρακτήρα της 100%. Κατέστησε πολύ σαφές ότι κάνει τις επιλογές της και μένει σε αυτές», είπε ο Φαίνερμαν, προσθέτοντας ότι η ίδια η Στριπ επέλεξε την εμβληματική πλέον γκρίζα περούκα για τον ρόλο, παρόλο που το στούντιο είχε «μερικές επιφυλάξεις για αυτό».

 

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

Απίστευτες εικόνες σε ακτή της Ιαπωνίας: Χιλιάδες νεκρά ψάρια σκέπασαν παραλία 800 μέτρων στο νησί Χοκάιντο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: