Άθικτο το status quo στη νεκρή ζώνη, λένε οι Κυανόκρανοι στην Κύπρο: Έχουμε υπόψη τις ανησυχίες, διερευνούμε την κατάσταση

FILE PHOTO: Άνδρας της δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Photo ΚΥΠΕ




Το status quo μέσα στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δερύνειας παραμένει άθικτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για έργα στην περιοχή, σημειώνοντας, παράλληλα ότι τα ΗΕ διερευνούν την κατάσταση.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι «έχουμε υπόψη τις ανησυχίες που μας εξέφρασε ο τοπικός Δήμαρχος και διερευνούμε την κατάσταση».

  • «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το status quo μέσα στη νεκρή ζώνη παραμένει άθικτο και οι εργασίες γίνονται εκτός της νεκρής ζώνης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ερώτηση δημοσιογράφου την Τετάρτη για καταγγελίες από πλευράς του Δημάρχου της Δερύνειας, Άντρου Καραγιάννη, για κατασκευή οχυρωματικών έργων, είπε ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η Κυβέρνηση οι όποιες εργασίες πραγματοποιούνται δεν είναι εντός της νεκρής ζώνης και πως ήδη προχωρούν στα απαραίτητα διαβήματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΑΝ/ΜΚ

Γιωργάλλας: Η συνεχιζόμενη κατοχή και οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας καθιστούν αναγκαία την παρουσία των Κυανόκρανων ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: