Ανταπόκριση της Bild: «Ο ελληνικός Τύπος χλευάζει τον νεκρό Σόιμπλε – Αδιανόητη χαιρεκακία» – Τα ψεύδη του Βαρουφάκη

Το επικριτικό δημοσίευμα της Bild με εικονογράφηση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία




Η γερμανική Bild φιλοξενεί ανταπόκριση της Λιάνας Σπυροπούλου με τίτλο «Ο ελληνικός τύπος χλευάζει τον νεκρό Schäuble» και υπότιτλο «Αδιανόητο: Η χαιρεκακία για τον θάνατο του Schäuble».

Σε αυτήν κάνει λόγο για αποτρόπαια και γεμάτη ψεύδη νεκρολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για τον Wolfgang Schäuble, την οποία απέστειλε και στην Bild και στην οποία σχολιάζεται ότι η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τον Schäuble, καθώς και ότι ενσάρκωνε το πολιτικό σχέδιο μιας νομισματικής ένωσης, στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε. Ακόμα και στη Γερμανία αναγκάστηκε να επιβάλει βίαια μέτρα λιτότητας και σε χώρες όπως η Ελλάδα να διαλύσει τους πολιτικούς θεσμούς, αναφέρει ο Βαρουφάκης και εξηγεί ότι ο Schäuble αντιπροσώπευε μια εκρηκτική αντίφαση, που οδήγησε και στην κρίση στην ευρωζώνη και στα μέτρα αντιμετώπισής της, μέτρα που είχαν σαν συνέπεια τη φτωχοποίηση του πληθυσμού στην Ελλάδα και την αποβιομηχάνιση της Γερμανίας, καθώς και τη διολίσθηση της Ευρώπης σε μια «γεωπολιτική ασημαντότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η ανταπόκριση σχολιάζει ότι οι δύο άνδρες ήταν αδυσώπητοι αντίπαλοι στο αποκορύφωμα της κρίσης της ευρωζώνης το 2015, καθώς και ότι ο Schäuble ήταν ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα, ενώ τότε ο Βαρουφάκης αυτοπροβαλλόταν ως ήρωας.

Σήμερα όμως εκείνος έχει βυθιστεί στην πολιτική ασημαντότητα, παρατηρεί η ανταποκρίτρια, που υπογραμμίζει ότι τόσο η ιστορία όσο και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δικαίωσαν τον Schäuble.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα στην Bild ότι οι μεταρρυθμίσεις βοήθησαν να διαφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή και να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, καθώς και ότι η ελληνική οικονομία εξελίσσεται καλύτερα από αυτή της ευρωζώνης.

Εν συνεχεία η ανταπόκριση επισημαίνει πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων με αρνητικά σχόλια για τον Wolfgang Schäuble: της «Δημοκρατίας», της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς και των εφημερίδων «Τα Νέα», «Κόντρα» και «Αυγή».

Πηγή Bild

Σφοδρός αποχαιρετισμός του Σόιμπλε από τον γερμανικό Τύπο: Ένας «αγαπητός πολιτικός, στενόμυαλος που ζημίωσε σοβαρά τη χώρα του και την Ευρώπη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: