Xωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ και το σημερινό τρίτο ντιμπέιτ των υποψήφιων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το χρίσμα

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στο δεύτερο τηλεοπτικό debate από το οποίο απουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ. EPA/ETIENNE LAURENT




Τρίτο ντιμπέιτ, τρίτη ευκαιρία για τον Ντόναλντ Τραμπ να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.Οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024 θα αντιπαρατεθούν σήμερα για τρίτη φορά και πάλι χωρίς τον πρώην πρόεδρο, το φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που είναι αποφασισμένος να κλέψει και πάλι τις εντυπώσεις.

Όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα ντιμπέιτ, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να σνομπάρει το ραντεβού αυτό που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι, διότι, όπως δηλώνει, προηγείται με μεγάλη διαφορά των υπόλοιπων υποψηφίων για το χρίσμα.

Παρά τις απαγγελίες κατηγοριών εναντίον του σε τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις ο Τραμπ συγκεντρώνει περίπου το 58% της πρόθεσης ψήφου και εξακολουθεί να στηρίζεται στη βάση των ψηφοφόρων που παραμένει σε μεγάλο βαθμό πιστή σε αυτόν, παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.

 Προεκλογική συγκέντρωση

Προκλητικός εκ πεποιθήσεως ο Τραμπ αποφάσισε να οργανώσει την ίδια ώρα του ντιμπέιτ προεκλογική συγκέντρωση σε μια πόλη κοντά στο Μαϊάμι, η οποία απέχει 18 χιλιόμετρα από το πλατό του NBC από όπου θα μεταδοθεί η τηλεμαχία των αντιπάλων του.

Επί σκηνής θα είναι πέντε Ρεπουμπλικάνοι: τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα και για μία ακόμη φορά θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα που τους στοιχειώνει από την αρχή της: πώς να υπάρξουν απέναντι στον πρώην πρόεδρο ο οποίος συγκεντρώνει όλη την προσοχή με τις δηλώσεις, τις προσβολές και τις δικαστικές του περιπέτειες;

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, που κάποτε θεωρούνταν η αποκάλυψη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, έχει δει τη δημοτικότητά του να καταβαραθρώνεται. Πλέον ο Τραμπ προηγείται του ΝτεΣάντις με διαφορά 45 μονάδων, σύμφωνα με το RealClearPolitics.

«Αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ»

Η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι κινείται γύρω στο 9%, με τις απόψεις της αναφορικά με την άμβλωση και τη διπλωματία να τραβούν την προσοχή στα προηγούμενα ντιμπέιτ.

Στο σημερινό ντιμπέιτ θα συμμετάσχει επίσης ο Βίβεκ Ραμασουάμι, ο νέος τενόρος της αμερικανικής δεξιάς, όπως και ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ και ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι Κρις Κρίστι, οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι που έχουν επικρίνει ανοικτά τον Τραμπ.

Εξάλλου το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επέλεξε να οργανώσει αυτό το ντιμπέιτ σε συνεργασία με τη συντηρητική, εβραϊκή ένωση Republican Jewish Coalition, ένας τρόπος να εκφράσει «την αμέριστη υποστήριξή του στο Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα», όπως εξήγησε η επικεφαλής του κόμματος Ρόνα ΜακΝτάνιελ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαϊάμι, ΗΠΑ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου, στην Πρωινή Ζώνη: Ο Νετανιάχου δεν ακούει κανένα, ούτε τον Πρόεδρο Μπάιντεν, σκέφτεται μόνο την εκδίκηση… Και η κριτική στους τραπεζίτες! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: