Εφθασαν στο Ισραήλ οι δέκα γυναίκες που απελευθέρωσε η Χαμάς, ελεύθεροι και 30 Παλαιστίνιοι: Για νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας κάνει λόγο η Haaretz [βίντεο]

EPA/HAITHAM IMAD




Στο έδαφος του Ισραήλ βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Εξ αυτών, δύο Ταϊλανδοί απελευθερώθηκαν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, διευκρίνισε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν απόψε είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη (17 ετών). Εξ αυτών, τέσσερις γυναίκες έχουν διπλή υπηκοότητα: δύο με αργεντίνικη, μία με αυστριακή και μία με φιλιππινέζικη.

 

Απελευθερώθηκαν τριάντα Παλαιστίνιοι

Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, όλοι τους γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών, απελευθερώθηκαν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές, αφότου η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δέκα Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ με προορισμό την πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Όχθης.

Καθημερινά, από την περασμένη Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει περίπου 10 Ισραηλινούς ομήρους, γυναίκες και παιδιά που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το Ισραήλ.

Σε αντάλλαγμα, οι ισραηλινές αρχές απελευθερώνουν τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Nέα παράταση

Σε μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας φαίνεται ότι συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed και τις οποίες μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.

Η νέα επέκταση της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς θα ισχύσει για ακόμη 2 ημέρες με τους αρχικούς όρους, δηλαδή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους αλλά και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, σύμφωνα με τη Haaretz.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αξιωματούχοι από το Ισραήλ έχουν επιβεβαιώσει μόνο ότι υπάρχει πρόταση για 2ήμερη επέκταση της συμφωνίας αλλά δεν έκαναν λόγο ότι όντως συμφώνησαν με τη Χαμάς και αρκέστηκαν να πουν ότι «την εξετάζουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Nεκροί από Ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι κατά τη διάρκεια ταραχών

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: