Βρώμικα παιχνίδια του Πούτιν μέσω των δολοφόνων της Wagner: Στέλνει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στη Χεζμπολάχ ή στο Ιράν

FILE PHOTO: Το σήμα των αδίστακτων μισθοφόρων της Wagner που μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων ονομάζονται “η ορχήστρα του Βάγκνερ” ή απλώς… “Οι Μουσικοί”. Screenshot via YouTube




Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών, “ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το καθεστώς μας των αντιτρομοκρατικών κυρώσεων κατά προσώπων ή οντοτήτων της Ρωσίας” ως απάντηση, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το Ιράν από την πλευρά του “θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα περαιτέρω βήμα” στη στρατιωτική του βοήθεια στη Ρωσία, τόνισε.

Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλους εξοπλισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προμηθεύει ήδη τον ρωσικό στρατό, “το Ιράν σκοπεύει να παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όσο για το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αυτό πραγματοποιεί σειρά επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες για την εμβάθυνση των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης.

Η συνεργασία αυτή “είναι προφανώς επιζήμια για την Ουκρανία, για τους γείτονες του Ιράν και για τη διεθνή τάξη”, υπογράμμισε ο Κίρμπι.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη τον Σεπτέμβριο στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη, η οποία είχε χαρακτηριστεί τότε “σημαντικό στάδιο” στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις που περιορίζουν τις εμπορικές ανταλλαγές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν στενούς δεσμούς σε διάφορους τομείς.

Mε πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα: Ξεπέρασαν τις 14.000 οι νεκροί, ανάμεσά τους 5.840 παιδιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: