Τραγωδία για τον μικρότερο όμηρο: Οι τρομοκράτες της Χαμάς ισχυρίζονται ότι ο μόλις δέκα μηνών Κφιρ Μπίμπας είναι νεκρός από «ισραηλινούς βομβαρδισμούς»

FILE PHOTO: Ο μόλις 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας που άρπαξε η Χαμάς από το σπίτι του στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Photo: Hostages Missing Families Forum




Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών βρέφος Κφιρ Μπίμπας, καθώς επίσης και ο τετράχρονος αδελφός του αλλά και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό.

Το Reuters δεν έχει επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά αυτή της Χαμάς.

Ο Κφιρ Μπίμπας θεωρείτο ο μικρότερος εκ των ομήρων που παρέμεναν στα χέρια των τρομοκρατών.

 

Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι Κφιρ, ο τετράχρονος αδελφός του Άριελ, η μητέρα τους, Σίρι, και πιθανώς ο πατέρας τους Γιάρντεν απήχθησαν από το Νιρ Οζ, ένα ισραηλινό κιμπούτς που καταστράφηκε όταν δέχτηκε επίθεση από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σε εκείνη την επίθεση στο κιμπούτς δολοφονήθηκε πάνω από το ένα τέταρτο της κοινότητας, ενώ δεκάδες άλλοι απήχθησαν, τα σπίτια γαζώθηκαν από πυρά, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν.

Ένα βίντεο της απαγωγής της οικογένειας Μπίμπας, υπήρξε μια από τις πρώτες εφιαλτικές στιγμές εκείνης της ημέρας: Η τρομοκρατημένη μητέρα Σίρι εμφανιζόταν στο βίντεο να κρατά σφιχτά τα παιδιά της, με τον Άριελ να έχει ακόμη την πιπίλα του.

Στο βίντεο τα παιδιά δεν έκλαιγαν, ούτε έβγαζαν κάποιο ήχο καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς περικύκλωναν την ταραγμένη μητέρα τους, που ήταν τυλιγμένη με μια κουβέρρα γύρω από το σώμα της.

  • Σε ηλικία 10 μηνών, ο Κφιρ Μπίμπας πέρασε πάνω από το ένα πέμπτο της ζωής του σε ομηρία, με το όμορφο προσωπάκι του και τα κόκκινα μαλλιά, να έχει μετατραπεί σε ζωντανό σύμβολο του πόνου και της δοκιμασίας που υπέστησαν οι οικογένειες ομήρων του Ισραήλ.

Πάνω από 50 ημέρες από την απαγωγή του από τους τρομοκράτες της Χαμάς από το σπίτι τους στο νότιο Ισραήλ, συγγενείς του του Κφιρ έλεγαν στο CNN ότι δεν είχαν καταφέρει να μάθει εάν είναι σώος και ασφαλής

«Ανησυχούμε πραγματικά, πολύ για αυτόν», είπε στο CNN ο Εϊλον Κσέτ, ξάδερφος της οικογένειας, κρατώντας μια φωτογραφία του μωρού.

«Δεν είμαστε σίγουροι αν μπορεί να τα καταφέρει. Κάθε μέρα που μένει εκεί είναι ένας πραγματικός, πραγματικός κίνδυνος».

Mε πληροφορίες από Skynews

Μόνο ψιθυρίζει: Η 9χρονη Έμιλι πρώην όμηρος της Χαμάς φοβάται να κάνει θόρυβο, λέει ο πατέρας της [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: