Μόλις 10 μηνών ο Κφιρ είναι ακόμη ανάμεσα στα παιδιά ομήρους της Χαμάς στη Γάζα: Μπορεί να ζει μπορεί και όχι [videos]

FILE PHOTO: Ο μόλις 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας που άρπαξε η Χαμάς από το σπίτι του στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Photo: Hostages Missing Families Forum




Σε ηλικία 10 μηνών, ο Κφιρ Μπίμπας έχει πλέον περάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της ζωής του σε ομηρία, με το όμορφο προσωπάκι του και τα κόκκινα μαλλιά, να έχει μετατραπεί σε ζωντανό σύμβολο του πόνου και της δοκιμασίας που υπέστησαν οι οικογένειες ομήρων του Ισραήλ.

Πάνω από 50 ημέρες από την απαγωγή του από τους τρομοκράτες της Χαμάς από το σπίτι τους στο νότιο Ισραήλ, η οικογένεια του Κφιρ  λέει ότι δεν έχει καταφέρει να μάθει  εάν είναι ασφαλής – ή ακόμη και ζωντανός.

«Ανησυχούμε πραγματικά, πολύ για αυτόν», είπε στο CNN ο Εϊλον Κσέτ,  ξάδερφος της οικογένειας, κρατώντας μια φωτογραφία του μωρού.

  •  «Δεν είμαστε σίγουροι αν μπορεί να τα καταφέρει. Κάθε μέρα που μένει εκεί είναι ένας πραγματικός, πραγματικός κίνδυνος για τη ζωή του».

Ο Κφιρ, ο τετράχρονος αδελφός του  Αριελ, η μητέρα τους, Σίρι, και πιθανώς ο πατέρας τους Γιάρντεν απήχθησαν από το Νιρ Οζ, ένα ισραηλινό κιμπούτς που καταστράφηκε όταν δέχτηκε επίθεση από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σε κείνη την επίθεση στο κιμπουτς δολοφονήθηκε πάνω από το ένα τέταρτο της κοινότητας, ενώ δεκάδες άλλοι απήχθησαν, τα σπίτια γαζώθηκαν από πυρά, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν.

Ένα βίντεο της απαγωγής της οικογένειας Μπίμπας έγινε μια από τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές εκείνης της ημέρας, καθώς η τρομοκρατημένη Σίρι κρατούσε σφιχτά τα παιδιά της, με τον Άριελ να πιπιλάει ακόμα την πιπίλα του. Τα παιδιά δεν κλαίνε, ούτε κάνουν ήχο καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς κυκλώνουν την ταραγμένη μητέρα τους, με μια κουβέρτα τυλιγμένη γύρω από το σώμα της. Οι παππούδες τους σκοτώθηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε ο Κεσέτ.

Ο πατέρας του αγοριού χτυπήθηκε με σφυρί, είπε η αδερφή του, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση ή το πού βρίσκεται.

Ο Κεσέτ είπε ότι η οικογένεια πιστεύει ότι ο Γιάρντεν χωρίστηκε από τη γυναίκα και τα παιδιά του, με βάση τα βίντεο που έχουν δει.

Η Χαμάς πιστεύεται ότι είχε κρατήσει περισσότερους από 200 ομήρους στη Γάζα πριν από  τις απελευθερώσεις.  Σύμφωνα με την  συμφωνία εκεχειρίας , ομάδες Ισραηλινών πολιτών και άλλων υπηκόων –κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας– απελευθερώνονται καθημερινά από την περασμένη Παρασκευή.

Τα ονόματα των Κφι, Αριελ και Σίρα,  δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στη λίστα των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν. Υπολογίζεται ότι οκτώ παιδιά εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς .

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ χθες Τρίτη για να απελευθερώσουν πορτοκαλί μπαλόνια στον ουρανό τιμώντας  τα δύο αγόρια Μπίμπας και τη μητέρα τους.

Η τόσο μικρή ηλικία του Κφιρ έχει συγκεντρώσει την  προσοχή και την αγωνία του Ισραήλ. Το αγοράκι εξακολουθούσε να ταΐζεται με μπιμπερό και δεν βρισκόταν σε στάδιο που να τρώει στερεά τροφή όταν το πήραν.

  • «Χρειάζεται φόρμουλα για μωρά», είπε ο Κεσέτ μέσα σε δάκρυα, προσθέτοντας ότι η οικογένεια ανησυχεί επίσης εξαιρετικά για την υγεία του Αριελ.

«O Άριελ είναι ένα εύθραυστο παιδί και έχει πολλές ιατρικές παθήσεις», είπε, εξηγώντας ότι o τετράχρονος έχει μια δερματική πάθηση που χρειάζεται θεραπεία. «Είναι ένα τόσο ζωηρό παιδί και αγαπά πραγματικά τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

 

Μόνο ψιθυρίζει: Η 9χρονη Έμιλι πρώην όμηρος της Χαμάς φοβάται να κάνει θόρυβο, λέει ο πατέρας της [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: