Το ως εδώ και μη παρέκει, ηχεί ως ο παιάνας εξόδου του Ελπιδοφόρου από την πολύπαθη Επαρχία του Πατριαρχείου: Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Archbishop Elpidophoros attended at The 65th Annual St. Michael’s Home Name Day Gala at The Metropolitan Club in NYC, Sunday November 12th, 2023. © PHOTOS: GOA, Panagos – P. Chapdelaine




Του ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ, Exapsalmos

Η Ελληνική Κυβέρνηση διά της Υφυπουργού- κατ´ουσίαν Υπουργού- των Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, πρώην πρέσβη της πατρίδας μας στην Ουάσιγκτων, εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που έχει στην Ομογένεια της Αμερικής η πορεία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Όλα όσα γράφαμε για την προβληματική πηδαλιουχία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής επιβεβαιώνονται και μάλιστα από την πλέον έγκυρη πηγή! Οι Αρχαίοι έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι». Και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έδειξε το ποιόν του χαρακτήρα του.

Έδειξε τον κομπλεξισμό και την κακία που τον διέπει. Δεν θέλησε να κερδίσει τους ανθρώπους αλλά να τους επιβληθεί. Δεν θέλησε να κάνει τους συνεπισκόπους του συνεργάτες και συμπορευτές στον αγώνα του και στο έργο του, αλλά πειθήνια όργανα που θα τον υπακούουν τυφλά και θα εκτελούν τις εντολές και επιθυμίες του άνευ διαφορετικής γνώμης και διαλόγου.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την ατιμωτική τιμωρία που «έπεισε» με ψέματα και μυθεύματα τον Πατριάρχη και την περί Αυτόν Αγία Σύνοδο να επιβάλλει στον πολιό και παγκοίνως και πανορθοδόξως αποδεκτό Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο;

Ή μήπως την γεμάτη μίσος και ανανδρεία εισήγησή του να θέσει τον δημιουργικό και δραστήριο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελο- νυν Μητροπολίτη Σάρδεων άνευ ποιμνίου- εκτός ενεργού υπηρεσίας και δράσης διότι ήταν ο πρώτος που τον κατάλαβε και αντιλήφθηκε τα καταστροφικά για την Εκκλησία της Αμερικής και την ομογένεια σχέδιά του και δεν θέλησε να υποκύψει στην επιβολή ενός καθεστώτος που θα στηρίζεται στην ενός ανδρός αρχή!

  • Ή μήπως να πούμε για την εμμονή του να αλλάξει το Σύνταγμα για να εγκαταστήσει την υδροκέφαλη διοίκηση που οραματίζεται για να είναι μόνο ελέγχων και μηδέποτε ελεγχόμενος- ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας του ζήτησε να παγώσει το θέμα.

Ή το ακόμη πιο τραγικό και αντεθνικό διάβημά του να περαστεί στα εγκαίνια στο Τουρκικό σπίτι, χωρίς να έχει προσυνεννοηθεί για το θέμα, με αυτούς που έπρεπε ώστε να αποφευχθεί ο διχασμός της ομογένειας και μάλιστα η προσβολή των Κυπρίων αδελφών μας με αυτή την απερίσκεπτη και εγωιστική ενέργεια.

Αλλά και τόσα άλλα-ων ουκ έστιν αριθμός- ώστε η Υφυπουργός κ.Παπαδοπούλου να φτάσει στο σημείο να πάει στον Πατριάρχη και να του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου!

Αν ο Ελπιδοφόρος είχε ενσυναίσθηση της ζημίας που έχει προκαλέσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής, με τις ενέργειές του, θα είχε ήδη παραιτηθεί. Η παραμονή του μόνο πρόσθετα προβλήματα δημιουργεί.Και όσο περνά ο καιρός τα σύννεφα θα πυκνώνουν πάνω από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ομογένεια, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ήλθε τώρα και έδωσε το σήμα κινδύνου γιατί έχει φτάσει πλέον ο κόμπος στο χτένι. Βλέπει να επέρχεται η διάλυση και θέλει να προλάβει τα χειρότερα..

Το ότι έφτασε η κ. Παπαδοπούλου στο σημείο να ενοχλήσει τον Πατριάρχη μας, το έπραξε διότι γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα,τον ρόλο και την σημασία του απόδημου Ελληνισμού της Αμερικής στο Έθνος μας.

Έναν Ελληνισμό με αρχοντιά, πίστη, φιλοπατρία, που αντί η Εκκλησία να ενώσει, να στηρίξει, να διαφυλάξει και επαυξήσει, διά του Ελπιδοφόρου όλα τείνουν να τιναχτούν στον αέρα!

  • Όλα στο βωμό του εγωισμού και της φιλαρχίας του. Να ισοπεδώσει τους πάντες για να φαίνεται μόνο αυτός. Αλλά αγνόησε αυτό που εξ αρχής γράψαμε για να ληφθεί σοβαρά υπόψη:Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κ….s της!

Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για την διασφάλιση του ποιμνίου της Αμερικής, το μέλλον της Αρχιεπισκοπής, των συμφερόντων της Πατρίδος μας αλλά και το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου -το οποίο προδήλως έχει αντιληφθεί πια το μέγεθος της ευθύνης αλλά και τον ρόλο του Ελπιδοφόρου- να θεραπευτεί άμεσα η πληγή με την απομάκρυνσή του.

Ο Πατριάρχης μας οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Για να έχει ενοχληθεί η Κυβέρνηση φαίνεται πως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Το ως εδώ και μη παρέκει, ηχεί ως ο παιάνας εξόδου του Ελπιδοφόρου από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Για το καλό της Μητρός Εκκλησίας,της Επαρχίας του Θρόνου στην Αμερική, της Ομογένειας αλλά και της Ελλάδας, η οποία επωμίζεται και «πληρώνει»όλες αυτές τις αδολεσχίες.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Ελπιδοφόρος διαλύει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να διασωθεί: Απαιτεί από οργανώσεις να στείλουν στο Φανάρι «επιστολές συμπαράστασης» για να παραμείνει Αρχιεπίσκοπος!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: