Ο Ελπιδοφόρος διαλύει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να διασωθεί: Απαιτεί από οργανώσεις να στείλουν στο Φανάρι «επιστολές συμπαράστασης» για να παραμείνει Αρχιεπίσκοπος!!!

Archbishop Elpidophoros attended the 28th Phidippiddes Award Dinner at The Union League Club in NYC on November 9th, 2023, honoring Paulette Poulos, Executive Director of Leadership 100. On the left is President of AHEPA, Savvas Tsivicos. Photos: © GOA, Panagos-T. Galanis




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Εδώ και καιρό έχουμε γράφει -και το πράξαμε επανειλημμένα- ότι ο κ. Ελπιδοφόρος έχει σκοπό, φοβόμαστε και ΑΠΟΣΤΟΛΗ, για να διαλύσει την πολύπαθη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει καταστεί το απόλυτο φέουδό του.

Έφερε κληρικούς από την Ελλάδα και δημιούργησε ομάδα «επικοινωνίας» στην Αθήνα, που τον στηρίζει μέσω ψεύτικών δημοσιευμάτων. Όσοι συμμετέχουν στην ομάδα «επικοινωνίας» κακολογούν με ασύλληπτα “fake news” όσους από εμάς γράψαμε για την απόφαση του να «ευλογήσει» τα όπλα της ισλαμικής Τουρκίας, συμμετέχοντας σε εκείνη την άθλια τελετή των εγκαινίων του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο τελευταίος συμμετείχε ως παράνομος ψευτο-«πρόεδρος» της παράνομης και μη αναγνωρισμένης από καμία χώρα ή δεθνή οργάνισμό, «τδβκ». Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και να λάβει μέρος στα εγκαίνια, αλλά και να συναγελάζεται με τον παράνομο Τατάρ. Έσπευσε μετά να ζητήσει «συγνώμη», αλλά ήταν μισή, καθώς δεν αναγνώρισε το ατόπημά του.

Εσχάτως τα έβαλε και με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον, η οποία προφανώς τον γνωρίζει από την «καλή» και από την ανάποδη.

  • Η κ. Παπαδοπούλου επισκέφθηκε πρόσφατα το Φανάρι, όπου συναντήθηκε ιδιαιτέρως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο μετέφερε την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το καταστροφικό έργο του κ. Ελπιδοφόρου, στην Αμερική.

Ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Τα πρακτικά της Συνόδου διέρρευσαν αμέσως μετά στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, η οποία και αποκάλυψε τη μεγάλη αποκάλυψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Μετά τη δημοσίευση, ο κ. Ελπιδοφόρος ζήτησε από προέδρους συλλόγων και οργανισμών της Ομογένειας να στείλουν επιστολές στον κ. Βαρθολομαίο και να τον στηρίζουν, αλλά και να κατακρίνουν την κ. Παπαδοπούλου, η οποία επαναλαμβάνουμε ότι απλά μετέφερε την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ελπιδοφόρος προσπάθησε να επηρεάσει και τον Έλληνα Πρωθυπουργό κάνοντας αγωνιώδη τηλεφωνήματα σε “κοινούς φίλους”, ακόμα και σε συγγενικά του πρόσωπα.

Εκφράζοντας ελεύθερα τη γνώμη μας, πιστεύουμε ότι το μόνο του ενδιαφέρον είναι να παραμείνει στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

  • Προσωπικά, έχω σοβαρό πρόβλημα για την απουσία «εθνικού έργου» του εν λόγω Αρχιεπισκόπου. Κάνει έωλες δηλώσεις για την Κύπρο, επειδή αναγκάστηκαν οι ηγέτες ελληνοκυπριακών οργανώσεων, που δυστυχώς τον υποστηρίζουν ακόμα, να τρέξουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και να του ζητήσουν να διορθώσει.

Ο κ. Ελπιδοφόρος έπεισε τον Ελληνοκύπριο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, Σάββα Τσίβικο να στείλει επιστολή στον Οικουμενικο Πατριάρχη, με την οποία ζητά από τον κ. Βαρθολομαίο, να τον δεχθεί σε ακρόαση για να τον ενημερώσει, να του αναλύσει και να κατονομάσει πρόσωπα που όπως του σημειώνει:

«Εργάζονται (σ.σ.: δήθεν) πίσω από την πλάτη σας για να καταστρέψουν την κληρονομιά του Αρχιεπισκόπου εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι άνθρωποι προάγουν αβάσιμες κατηγορίες και διαίρεση στην κοινότητα ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν την Εκκλησία μας».

Η επιστολή αποκαλύφθηκε από τον Θεόδωρο Καλμούκο, εκκλησιαστικό συντάκτη της εφημερίδας, Εθνικός Κήρυκας, και είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο δρα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Ελπιδοφόρος έστειλε την επιστολή του κ. Τσίβικου σε άλλους προέδρους ομογενειακών οργανώσεων ως υπόδειγμα για να γράψουν δικά τους γράμματα στον κ. Βαρθολομαίο. Απαίτησε να πράξουν το ίδιο οι λεγόμενοι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η λεγόμενη Ηγεσία των 100.

Η επιστολή του κ. Τσίβικου, που ήταν απόρρητη, έγινε στη συνέχεια …φέιγ-βολάν στην Ομογένεια, αλλά και στο Φανάρι, όπου αντιμετωπίστηκε με χλευασμό από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

  • Στόχος του Αρχιεπισκόπου είναι να φέρει την Ομογένεια απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσφέρει αρκετά εκατομμύρια το χρόνο στα εκκλησιαστικά ταμεία, για να στηριχθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα. Η Αθήνα έστειλε χρήματα και στον κ. Ελπιδοφόρο για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίβικος -που σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα είναι φίλος του Αρχιεπισκόπου- γράφει τα εξής:

Νοεμβρίου 18, 2023

«Παναγιώτατε,

Ελπίζω η επιστολή μου να σας βρει σε καλή υγεία. Ηλθε στην προσοχή μου ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ από κάποιον ο οποίος αντιτίθεται στην Εκκλησία μας, τον Θεόδωρο Καλμούκο. Εχει επιτεθεί στον Αρχιεπίσκοπό μας και σε άλλους για καθαρώς προσωπικούς και πιθανώς για οικονομικούς λόγους. Αυτή η διαίρεση πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να επαναλάβω ότι αυτές οι κατηγορίες δεν αντιπροσωπεύουν τι συμβαίνει αληθώς στην Ελληνοαμερικανική Ορθόδοξη Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο υπαινιγμός ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ‘διαιρεί’ την Κοινότητα είναι μακράν της αληθείας. Εν αντιθέσει, ενώνει την Κοινότητα και την Εκκλησία μας, επ’ ονόματι του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.

Ομιλώ από προσωπική πείρα, ως Υπατος Πρόεδρος της AHEPA, ως μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ως μέλος της Ηγεσίας των 100, ως ιδρυτικό μέλος του αγαπητού μας Ιδρύματος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ως πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης. Ασχολούμαι με εκκλησιαστικά θέματα καθημερινά.

Κατά τα περασμένα 4 χρόνια, υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου, έχουμε επιτύχει αξιοσημείωτα πράγματα. Η Αρχιεπισκοπή μας είναι σε καλή οικονομική κατάσταση.

Οι Ελληνορθόδοξες κοινότητές μας πληρώνουν τις οικονομικές συνεισφορές τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο Αγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν έχει αποπερατωθεί και μας κάνει όλους υπερήφανους. Το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή προχωρούν μπροστά θετικά με αυξημένες τις εγγραφές.

Τέλος, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους ιερείς μας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι οικονομικά ισχυρό, όπως είναι και η οικονομική μας στήριξη προς τη Μητέρα Εκκλησία. Είναι επίσης σπουδαίο να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, έχει κάνει την Ελληνική Παιδεία προτεραιότητα έχοντας βάλει στην άκρη ένα εκατομμύριο δολάρια γι’ αυτό το ζωτικό πρόγραμμα.

Ολα αυτά τα επιτεύγματα δεν γίνονται με έναν ηγέτη ο οποίος διαιρεί. Γίνονται επειδή εμπνέει και ενώνει.

Παναγιώτατε, αυτές οι αβάσιμες κατηγορίες γίνονται εν πολλοίς από τους ίδιους ανθρώπους από την εποχή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Ως Υπατος Πρόεδρος της AHEPA, ως Αρχων του Οικουμενικού Θρόνου, ως αφοσιωμένος Ελληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, στέκομαι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και εξακολουθώ να συνεργάζομαι στενά μαζί του για την καλυτέρευση της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της Κοινότητάς μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και αναρίθμητοι άλλοι.

Εχω ζητήσει από τον Εκτελεστικό μας Διευθυντή, Βασίλη Μωσσαϊδη, να επικοινωνήσει με το Γραφείο σας να διοργανώσει μία επίσκεψη μαζί σας στις 13-14 Ιανουαρίου 2024. Προσβλέπω να σας επισκεφθώ για να συζητήσω μαζί σας με λεπτομέρειες τα υφιστάμενα θέματα και επίσης να αναλύσω γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι (ονομαστικώς) εργάζονται πίσω από την πλάτη σας για να καταστρέψουν την κληρονομιά του Αρχιεπισκόπου εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι άνθρωποι προάγουν αβάσιμες κατηγορίες και διαίρεση στην κοινότητα ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν την Εκκλησία μας.

Με τις ευλογίες σας,
Σάββας Τσίβικος, Αρχων Καστρίνσιος
Υπατος Πρόεδρος»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επιχείρηση αντιμετώπισης του μηνύματος που μετέφερε η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο οργανώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διαβίβασε επίσημα την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου 2023, με τίτλο «Ανησυχία της Ελλάδας για την πορεία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου».

Υπογραμμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» απεκάλυψε τα όσα ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2023 για την επίσκεψη και κατ’ ιδίαν συζήτηση της απεσταλμένης της ελληνικής κυβέρνησης, υφυπουργού των Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Σε πρώτη φάση η επιχείρηση αυτή πήρε τη μορφή επιστολής από τον πρόεδρο της AHEPA Σάββα Τσίβικο -με τον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνδέεται φιλικά από χρόνια- προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενάντια στον «Εθνικό Κήρυκα», στην οποία χωρίς να αναφερθεί στο γεγονός αυτό ή καν να αμφισβητήσει το δημοσίευμα του «Ε.Κ.» περί της συνάντησης και τα αποκαλυφθέντα από τον Πατριάρχη στη Σύνοδο, καταφέρεται ενάντια στην εφημερίδα.

Παράλληλα, ζητά από τον Πατριάρχη να τον δεχθεί σε ακρόαση για να τον ενημερώσει, να του αναλύσει και να κατονομάσει πρόσωπα που όπως του λέγει «εργάζονται πίσω από την πλάτη σας για να καταστρέψουν την κληρονομιά του Αρχιεπισκόπου εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι άνθρωποι προάγουν αβάσιμες κατηγορίες και διαίρεση στην κοινότητα ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν την Εκκλησία μας».

Ο «Ε.Κ.» προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά κατέστη αδύνατον, μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ.: μέχρι την ώρα δημοσίευσης του κειμένου).

Επίσης ο κ. Τσίβικος προβαίνει σε μία φτηνή, αήθη επίθεση εναντίον του συνεργάτη μας Θεοδώρου Καλμούκου, συντάκτη του αρχικού δημοσιεύματός μας, η οποία μπορεί να επισύρει ακόμα και νομικές επιπτώσεις.

Σημειώνουμε ότι η επιστολή είναι γραμμένη σε επιστολόχαρτο της AHEPA και την υπογράφει με την ιδιότητα του Υπατου Προέδρου της.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: 231121234136_Savas-Tsibikos-Letter to the Patriarch Vartholomew

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Τουρκία δεν προστατεύει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ελληνορθόδοξης κοινότητας: Κόλαφος για το καθεστώς Ερντογάν από έκθεση των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: