Το μακρύ φαρμακερό χέρι του Κρεμλίνου: Δηλητηρίασαν με βαρέα μέταλλα τη σύζυγο του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας

FILE PHOTO: Ο Κιρίλ Μπουντάνοφ επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας έχει γίνει στόχος 10 αποπειρών δολοφονίας. Screenshot via YouTube@ABCNews/




Πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι η σύζυγος του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, έχει δηλητηριαστεί.

Όταν ρωτήθηκε από την ουκρανική ιστοσελίδα Kyiv Post να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι η Μαριάννα Μπουντάνοβα έχει αρρωστήσει, πηγή της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας ( HUR ) είπε: «Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια».

«Πήγε στον γιατρό εγκαίρως, αν είχε πάει μια εβδομάδα αργότερα, οι συνέπειες θα ήταν πιο σοβαρές», είπε η ίδια  πηγή.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Babel , η 30χρονη Μπουντάνοβα, νοσηλεύεται επί του παρόντος στο νοσοκομείο για δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα.

  • Διεξάγεται έρευνα για την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του Αρχηγού των Υπηρεσιών Άμυνας ( HUR ).

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι διέπραξε δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας με δηλητήρια που περιλαμβάνουν βαρέα μέταλλα – τα οποία συνήθως δεν υπάρχουν σε θανατηφόρες ποσότητες στην καθημερινή ζωή.

Ο Μπουντάνοφ, πρώην κομάντο, που έχει εκτελέσει πολλές τολμηρές αποστολές κατά των ρωσικών δυνάμεων, εκτοξεύτηκε στις τάξεις της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας φτάνοντας  να γίνει στρατηγός στην ηλικία των 35 ετών.

Σε συνέντευξή του στο Radio Svoboda, ο Μπουντάνοφ είπε ότι η Μαριάννα ζει μαζί του στο γραφείο του στο Κίεβο

Ο ίδιος έχει γίνει στόχος τουλάχιστον σε 10  απόπειρες δολοφονίας Ρώσων , μία από τις οποίες, μια έκρηξη αυτοκινήτου, τον τραυμάτισε σοβαρά.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενισχύουν διαρκώς στην διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία τις ψευδείς αναφορές για τον θάνατο του Μπουντάνοφ, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ο «αρχικατάσκοπος» σκοτώθηκε σε επίθεση με πυραύλους νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο Μπουντάνοφ έχει κατ’ επανάληψη περιγελάσει τα δημοσιεύματα αυτά,  λέγοντας στην Kyiv Post ότι «οι Ρώσοι και οι προπαγανδιστές τους θα έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν σε ένα νευρικό, υστερικό περιβάλλον».

«Είναι σαν κομπλιμέντο για μένα», είπε ο Μπουντάνοφ στους Times του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2023 σχετικά με τις επανειλημμένες αναφερόμενες απόπειρες της Μόσχας να τον δολοφονήσει.

Με πληροφορίες από Kyiv Post

Έφτασε στην Αίγυπτο γαλλικό πλωτό νοσοκομείο για φροντίδα στα τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: