Το δαχτυλίδι αρραβώνων και η… εκδίκηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο σφυρί: Προς πώληση αντικείμενα και εμβληματικά κοστούμια από το «The Crown» [video]

FILE PHOTO: Princess Diana greets Ann S. Moore, president of People and InStyle magazines prior to a Gala Dinner at the Field Museum of Natural History in Chicago 05 June. In the background are Arthur C. Martinez, CEO of Sears Roebuck and Co., and Gene Wilder. PHOTO AFP, Bob RINGHAM




Αντικείμενα και έπιπλα από τα σκηνικά και κοστούμια συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου του λεγόμενου «φορέματος εκδίκησης» της πριγκίπισσας Νταϊάνα από την τηλεοπτική σειρά «The Crown» πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία.

Το αντίγραφο της πρόσοψης και της εξώπορτας της κατοικίας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, (Ντάουνινγκ Στριτ 10) πωλείται στη δημοπρασία του οίκου Bonhams με εκτιμώμενη τιμή 20.000-30.000 αγγλικών λιρών μαζί με το ομοίωμα της διάσημης πύλης από σφυρήλατο σίδερο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η τιμή πώλησης του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6.000 – 8.000 αγγλικές λίρες.

«Τα εμβληματικά κοστούμια, τα αντικείμενα και τα σκηνικά από το «The Crown» έχουν μελετηθεί εκτενώς και δημιουργούνται με πραγματικά εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια από τεχνίτες», ανέφερε ο Τσάρλι Τόμας, διευθυντής του ομίλου Bonhams στο Ηνωμένο Βασίλειο για πωλήσεις ακινήτων και ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών συμπληρώνοντας:

«Είναι μία απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσετε αντικείμενα από τη σειρά-σημείο αναφοράς και επίσης ό,τι πιο κοντινό μπορεί κάποιος να αποκτήσει στο πραγματικό – είτε είναι η πρόσοψη της Ντάουνινγκ Στριτ 10 είτε το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα»

Η Νταϊάνα είχε φορέσει το αυθεντικό «φόρεμα εκδίκησης» σε ένα δείπνο που πραγματοποιήθηκε στηνSerpentine Gallery στο Λονδίνο. Είχε το φόρεμα στην γκαρνταρόμπα της χρόνια πριν, αλλά δεν το φόρεσε ποτέ δημόσια, φοβούμενη ότι ήταν λίγο πολύ σέξι. Είχε επίσης αρνηθεί αρχικά την πρόσκληση εκείνης της βραδιάς.

Στη συνέχεια, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος, βγήκε στην εθνική τηλεόραση για να παραδεχτεί ότι είχε σχέση και ότι ο γάμος του είχε «διαλυθεί ανεπανόρθωτα». Η Νταϊάνα τότε έβγαλε το φόρεμα από την ντουλάπα και γράφτηκε στην ιστορία.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2024 στην έδρα του οίκου δημοπρασιών στο Λονδίνο και διαδικτυακά από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Έκθεση με σκηνικά, κοστούμια και αντικείμενα θα περιοδεύσει στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν από τη δημοπρασία, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός προγράμματος υποτροφιών στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σχολή ήταν μέρος της ιστορίας του «The Crown» από την αρχή, με πολλούς από τους απόφοιτούς της να συνεισφέρουν στην παραγωγή της σειράς όλα αυτά τα χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο Τζέρεμι Άιρονς σε ένα ακόμη ηρωικό ρόλο: Πρωταγωνιστής στη μίνι σειρά «Κόμης Μόντε Κρίστο» με σκηνοθέτη τον Μπίλε Άουγκουστ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: