Τι συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κύπρου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ: Τα πολλά ευχαριστώ του Άντονι Μπλίνκεν στον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη βοήθεια της Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών (Α) Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αριστερά διακρινεται η Αμερικανίδα πρέσβειρα Τζούλι Φίσερ. Φωτογραφία via Twitter, Λετυμπιώτης Κων/νος, @letymbiotis




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως την Κύπρο, στο πλαίσιο επαφών στην περιοχή.

Τα παραπάνω αναφέροναι σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη. Η απόφαση του κ. Μπλίνκεν να παράσει και από την Κύπρο, θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος έχουν συνεχείς επαφές με την Ουάσιγκτον, και μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, και κατευθείαν με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην περιοχή, όπως αυτή εξελίσσεται.

Ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Φωτογραφία Προεδρικό Μέγαρο

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειας που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών προς τον σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ο Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη: Μίλησαν “για όλα”, και για την πρόταση δημιουργίας “ανθρωπιστικού διαδρόμου”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: