Θα περιμένουμε την αντίδραση της Chevron και τότε θα μιλήσουμε δημόσια, λέει ο Χριστοδουλίδης για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Πηγή φωτογραφίας pio.gov.cy / Ανδρέας Λουκαΐδης




Η Κυβέρνηση θα περιμένει την αντίδραση από πλευράς της εταιρείας Chevron και μετά θα τοποθετηθεί δημόσια, ανέφερε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εισερχόμενος σε τελετή εγκαινίων στην Κοράκου, για το θέμα της Chevron, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει και μέχρι να λάβουμε απάντηση στη δική μας τοποθέτηση δεν θεωρώ σωστό δημόσια να τοποθετηθώ».

  • «Θα απαντήσουμε γραπτώς, θα περιμένουμε την αντίδραση από πλευράς της εταιρείας και τότε θα μιλήσουμε δημόσια», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι η ώρα, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, των δημόσιων δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή στο ΚΥΠΕ, ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει γραπτώς, εντός της ημέρας, σε επιστολή που έλαβε προ ημερών από την εταιρεία Chevron, με την οποία η εταιρεία ζητούσε παράταση των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΑΝ/ΑΓΚ

 

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με τον βασιλιά της Ιορδανίας: Για πρωτοβουλία διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου από Κύπρο στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: