«Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης»: Έντονη αντίδραση Γκεμπρεγέσους για την εισβολή του Ισραηλινού στρατού στο Αλ Σίφα

FILE PHOTO: Director General of the World Health Organization (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus speaks to journalists during a press conference about the Global WHO on World Health Day and the organization’s 75th anniversary at the WHO headquarters in Geneva, Switzerland, 06 April 2023. EPA, MARTIAL TREZZINI




Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ επέκριναν την είσοδο του Ισραήλ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Al Shifa, και ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης».

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και αν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τώρα αποσυρθεί από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι βρήκαν εκεί όπλα και υποδομές της Χαμάς, αλλά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς.

Το BBC έχει λάβει αναφορές ότι στρατιώτες διέταξαν τους νεαρούς άνδρες στο νοσοκομείο να μείνουν με τα εσώρουχά τους πριν τους ανακρίνουν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Το νοσοκομείο-γιάφκα της Χαμάς: Βίντεο και φωτογραφίες του ισραηλινού στρατού που συνεχίζει μέτρο-μέτρο την επιχείρηση στη Γάζα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: