Στη Βρετανία βλέπουν πρόωρες γενικές εκλογές την άνοιξη: Ο βρετανικός Τύπος επιμένει για ψηφοθηρικές περικοπές φόρων

Britain’s Chancellor of the Exchequer Jeremy Hunt departs Downing Street to deliver his Autumn Statement to the UK parliament in London, Britain, 22 November 2023. EPA, NEIL HALL




Οι τιμές στην ενέργεια για τα βρετανικά νοικοκυριά θα αυξηθούν τον Ιανουάριο ασκώντας μεγαλύτερη οικονομική πίεση στους καταναλωτές την πιο κρύα εποχή του χρόνου. Ο ρυθμιστής ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε ότι ο τυπικός ετήσιος οικιακός λογαριασμός θα αυξηθεί από 1.834 £ σε 1.928 £, σημειώνοντας αύξηση 94 £ ή 5%.

Η αύξηση των λογαριασμών θα ήταν «ανησυχητική» σε μια δύσκολη στιγμή για πολλούς ανθρώπους, αλλά ήταν το αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους χονδρικής που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει μια επακόλουθη πτώση των τιμών τον Μάρτιο.

Το ανώτατο όριο τιμών της ρυθμιστικής αρχής επηρεάζει 29 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ωστόσο στα βρετανικά πρωτοσέλιδα γίνεται λόγος για τις «μεγαλύτερες φορολογικές περικοπές από τη δεκαετία του 1980» μετά την ανακοίνωση των εκατό δέκα μέτρων ανάπτυξης από τον Τζέρεμι Χαντ.

Η εφημερίδα Times σχολιάζει «Το κυνήγι μειώνει τη φορολογική επιβάρυνση», σε αντίθεση με τους Financial Times που λένε ότι «Το φορολογικό βάρος αυξάνεται παρά τις περικοπές του Χαντ».

Οι FT εξηγούν ότι οι φόροι φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων έχουν μειωθεί, αλλά η συνολική φορολογία εξακολουθεί να αυξάνεται σε υψηλό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Λέει ότι ο εποπτικός φορέας του προϋπολογισμού , το Office for Budget Responsibility , επισημαίνει μέτρια ώθηση στην ανάπτυξη και η φορολογική επιβάρυνση θα αυξάνεται για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Telegraph αναφέρει ότι η αντίδραση των Συντηρητικών βουλευτών ήταν να «ευφημήσουν για την καλή αρχή» και να ζητήσουν περισσότερα πριν από τις επόμενες εκλογές.

Ο Economist το αποκαλεί «προεκλογικό δώρο» και αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός έδωσε το περιθώριο να μειώσει τους φόρους, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος προήλθε στην πραγματικότητα από υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο Guardian θεωρεί επίσης ότι τα μέτρα τροφοδοτούν εικασίες για πρόωρες γενικές εκλογές την άνοιξη.

Συμφωνεί με τον Economist οι «μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες» φορολογικές περικοπές θα καλυφθούν από μια «νέα συμπίεση στις δημόσιες δαπάνες». Θεωρεί την αύξηση των κρατικών επιδομάτων και των συντάξεων ως σαφές σημάδι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει ψήφους.

Πηγή: ertnews -Ανταπόκριση Νατάσα Καντζάβελου

Ο φόβος για μεταναστευτικό και οικονομία σε όλη την Ευρώπη έφερε τον ακροδεξιό Βίλντερς: Προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: