Συνελήφθη ο διαδηλωτής που ύψωσε την σημαία της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα: Σε στύλο φωτισμού δίπλα στην Ελληνική [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τον 22χρονο να υψώνει σε στύλο στο Σύνταγμα την Παλαιστινιακή σημαία. Screenshot vi Facebook@Palestinian community in Greece – Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος




Η αστυνομία ταυτοποίησε και προσήγαγε έναν 22χρονο Παλαιστίνιοο οποίος, σε βίντεο που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται να υψώνει τη σημαία της χώρας του δίπλα στην ελληνική σημαία σε στύλο φωτισμού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

  • Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνει ότι «η ΕΛΑΣ, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 22χρονος από την Παλαιστίνη, ο οποίος προσήχθηε το πρωί της Τρίτης, κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει:

«Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η μισή Ελλάδα πλημμύρισε και η άλλη μισή πλήττεται από ξηρασία: Πρόβλημα στο 38% των εδαφών της χώρας – Μέτρια έως ακραία σε Μακεδονία και Θράκη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: