Συνεχίζονται οι μάχες στρατού- ανταρτών στη Μιανμάρ: «Βαθιά ανήσυχος» για την κατάσταση ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

FILE PHOTO. Στρατιώτες στη Μιανμάρ. EPA/NYEIN CHAN NAING




Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθιά ανήσυχος» για την επιδείνωση των συγκρούσεων στη βόρεια Μιανμάρ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο Γκουτέρες είναι «βαθιά ανήσυχος για την επέκταση της σύγκρουσης» στη Μιανμάρ σε μια ευρεία περιφέρεια της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ σε ανακοίνωσή του.

Μάχες ξέσπασαν στις 27 Οκτωβρίου στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Σαν (βόρεια Μιανμάρ), κοντα στα σύνορα με την Κίνα, όπου τρεις μειονοτικές εθνοτικές ομάδες συντόνισαν μια επίθεση εναντίον της κεντρικής στρατιωτικής εξουσίας.

Ο Στρατός του Αρακάν (AA), ο οποίος αποτελεί μέρος αυτής της συμμαχίας, εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα επίθεση στην πολιτεία Ραχίν (δυτική Μιανμάρ), την ίδια στιγμή που συγκρούσεις μαίνονταν στην πολιτεία Καγιάχ (ανατολική Μιανμάρ), όχι μακριά από τα σύνορα με την Ταϊλάνδη, ανάμεσα σε μαχητές κατά της χούντας και το στρατό.

Τουλάχιστον 75 άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια αυτών των βιαιοτήτων και 94 άλλοι τραυματίσθηκαν, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία οι εκτοπισμένοι υπερβαίνουν τις 200.000.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Εδραιώνει την κατοχή το Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε μπουλντόζες στο αλ Σίφα, το μεγαλύτερο και εμβληματικό νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: