Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στο Παρίσι την Πέμπτη: Ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους της Γάζας και ασφαλιστικές δικλείδες ότι θα πάει στα σωστά χέρια

File Photo: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και ο Εμμανουέλ Μακρόν (Δ) σε παλαιότερη συνάντησή τους. EPA, BENOIT TESSIER, POOL, MAXPPP OUT




«Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, να εξασφαλιστεί πλήρως πως αυτή θα παραληφθεί από αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό θα είναι το αντικείμενο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Ελλάδα υποστηρίζει τις παύσεις πυρός για ανθρωπιστικές ανάγκες, αλλά και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη μεθαυριανή Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Παύλος Μαρινάκης προσέθεσε πως η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα με τους αμάχους, την ώρα που αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τη δικαιότερη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει μέτωπο με τους ελευθέρους επαγγελματίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απήντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως πρόκειται για μία συνολικότερη μεταρρύθμιση, από την οποία τα έσοδα, που θα προκύψουν, θα κατευθυνθούν προς κοινωνικές δράσεις. Δεν τσουβαλιάζουμε κανέναν, το τεκμήριο είναι μαχητό και είναι σημαντική η κατάκτηση της δημόσιας διαβούλευσης των νομοσχεδίων» είπε.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού σε δύο πολιτικές εκδηλώσεις, αυτή για την Μαριέττα Γιαννάκου και αυτή για τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Μαρινάκης προέτρεψε «να κοιτάξουμε μπροστά, να συνθέσουμε και να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος». Επέμεινε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πιστή στις αρχές και τις αξίες της, ωστόσο, την ενδιαφέρουν η διεύρυνση και οι συγκλίσεις επισημαίνοντας πως είναι θετικό ότι στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους συντάσσονται με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει εκτιμήσεις ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε κοινό μέτωπο για το θέμα των υποκλοπών, τονίζοντας, πάντως ότι το θέμα βρίσκεται πλέον υπό δικαστική διερεύνηση.

Επετέθη τέλος, ερωτηθείς σχετικώς, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη μετά από τοποθέτησή του ότι παρόλο που προσκλήθηκε δεν πήγε στην εκδήλωση για τον Κ. Σημίτη λέγοντας ότι δεν έχει «καμία δουλειά με αυτούς που έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού», καλώντας τον να πληροφορηθεί με πόσα χρήματα φόρτωσε τον ελληνικό λαό το τρίτο και αχρείαστο, όπως είπε, μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για πόσα χρόνια υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία, κόμμα του οποίου ηγείται ο ίδιος σήμερα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ για την επικοινωνία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη: Κοινός στόχος Αθήνας και Ουάσινγκτον η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: