Σημαντικές επαφές Μητσοτάκη στο Λονδίνο, παρουσιάζει τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας: Ραντεβού με Σούνακ στην Downing Street

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, στο Λονδίνο, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από χθες, Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Με πλούσια θεματολογία στην ατζέντα της ελληνικής αποστολής, ο Έλληνας πρωθυπουργός σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα συναντήσει κορυφαίους επενδυτές και παράλληλα θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, στο επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο μαζί με τη Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής και στο περσινό roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, θα έχει δημόσια συζήτηση με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Investment Banking της Morgan Stanley.

Επίσης, το απόγευμα στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Keir Starmer.

Κορυφαίες επαφές και την Τρίτη

Συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ (Rishi Sunak) στην Downing Street, θα πραγματοποιήσει, αύριο Τρίτη, στις 12:45, ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση θα γίνει μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το «γραφείο Σεφέρη» (στην πρεσβευτική κατοικία), τον χώρο στον οποίο εργάστηκε ο Έλληνας Νομπελίστας και το Αναγνωστήριο «Roderick Beaton», τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα.

Το αναγνωστήριο θα περιλαμβάνει έργα που σχετίζονται με τον κορυφαίο Έλληνα και θα λάβει τιμητικά το όνομα Roderick Beaton προς τιμήν του Βρετανού καθηγητή και βιογράφου του Γιώργου Σεφέρη.

Πηγή: ertnews

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα είπε όλα στο ΒΒC: Τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα, υπογράμμισε… Πώς θα φαινόταν αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: