Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μελόνι – Χριστοδουλίδη στη Ρώμη: Στο «τραπέζι» η κυπριακή πρόταση για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα

H Πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni υποδέχεται με θέρμη τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη / ΠΗΓΗ: ΓΤΠ ΡΙΟ




Με έμφαση στις διμερείς σχέσεις, στη συνεργασία των δυο χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στην ανάγκη συντονισμού τους διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, διήρκεσε μια ώρα και σαράντα λεπτά.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων, παρουσίασε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό την κυπριακή πρόταση για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Λάρνακα προς τη Γάζα.

Η Τζόρτζια Μελόνι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι θα μπορούσε να πάρει μέρος στην όλη ανθρωπιστική πρωτοβουλία και η χώρα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θεόδωρος Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Κύπρος και Σερβία υπέγραψαν Μνημόνια Συναντίληψης για Επιστήμη, Εκπαίδευση και Διπλωματικές Ακαδημίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: