Πρώην αρχηγούς του Ισραηλινού Στρατού και της Μοσάντ προτιμούν οι Ισραηλινοί για διαδόχους του Νετανιάχου [δημοσκόπηση]

File photo Ο πρώην αρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς. EPA/ATEF SAFADI μέσω ΚΥΠΕ




Καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα μαίνεται, δημοσκόπηση δείχνει πως για το 50% των Ισραηλινών καταλληλότερος ηγέτης για  την “επόμενη μέρα” μετά τον πόλεμο, είναι ο πρόεδρος της “Εθνικής Ενότητας” Μπένι Γκαντζ.

Στο πλαίσιο ενός πολέμου που ξεκίνησε μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που είχε ως αποτέλεσμα τη χειρότερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα, οι ισραηλινοί ψηφοφόροι δείχνουν να επιλέγουν  πρώην αξιωματούχους ασφαλείας για τις ηγετικές πολιτικές θέσεις του Ισραήλ,  σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Maariv σήμερα Παρασκευή.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το 50% επιλέγει τον πρόεδρο της Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ , πρώην αρχηγό του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ως τον καταλληλότερο πολιτικό για τον ρόλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο σημερινός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έλαβε την υποστήριξη μόνο του 29% των ερωτηθέντων.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν έναν διάδοχο του Νετανιάχου ως επικεφαλής του κόμματος Λικούντ και το 21% επέλεξε τον πρώην επικεφαλής της Mossad, Γιοσί Κοέν. Η δεύτερη επιλογή υπολείπεται σχεδόν δέκα μονάδες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ομάδα του 23% δεν προτίμησε καμία από τις επιλογές.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Γεδεών Σάαρ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα Λικούντ λόγω διαφωνίας με τον Νετανιάχου, ήταν ο δεύτερος επιλαχών με 13%. Ο σημερινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ  ήταν τρίτος με 12% και ο υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ, με 11% .Τον

Η έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών Lazar, σε συνεργασία με το Panel4All και το Maariv , διεξήχθη στις 15-16 Οκτωβρίου με 500 ερωτηθέντες που συμμετείχαν, οι οποίοι θεωρήθηκαν αντιπροσωπευτικό δείγμα του ενήλικου πληθυσμού στο Κράτος του Ισραήλ από την ηλικία των 18 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων Εβραίοι και Άραβες, και με μέγιστο δειγματοληπτικό σφάλμα 4,3 τοις εκατό.

Με πληροφορίες από i24News

Δεν καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες αμάχων στη Γάζα, ομολογεί ο Νετανιάχου: Η Χαμάς με τη χρήση όπλων τους εμπόδιζε να φύγουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: