Δεν καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες αμάχων στη Γάζα, ομολογεί ο Νετανιάχου: Η Χαμάς με τη χρήση όπλων τους εμπόδιζε να φύγουν

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ABIR SULTAN / POOL




Στην ομολογία ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες αμάχων στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα, προχώρησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας στο CBS News.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέρριψε την ευθύνη για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων στην Χαμάς.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο Νετανιάχου είπε ότι η Χαμάς πυροβολεί και εναντίον Παλαιστινίων, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν δίνει δεκάρα πειράζεις για τους Παλαιστίνιους».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα «προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη δουλειά» της εξάλειψης της Χαμάς στη Γάζα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες αμάχων.

«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: ελάχιστες απώλειες αμάχων. Αλλά δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουμε», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει φυλλάδια καλώντας τους αμάχους να εγκαταλείψουν ορισμένες περιοχές και καλώντας τους πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα προειδοποιώντας τους να φύγουν. Ομως, η Χαμάς τους απέτρεπε να φύγουν  υπό την απειλή των όπλων.

“Οποιοσδήποτε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και δεν θα έπρεπε να έχουμε κανέναν γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην βλαφθούν οι άμαχοι, ενώ η Χαμάς κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει σε κίνδυνο”, είπε, τονίζοντας ότι η Χαμάς πυροβολούσε τους ασφαλείς διαδρόμους που παρείχαν οι Ισραηλινοί για να διαφύγουν ασφαλώς οι Παλαιστίνιοι άμαχοι.

Με πληροφορίες από BBC

Τριήμερη πορεία χιλιομέτρων, Τελ Αβίβ -Ιερουσαλήμ, Ισραηλινών που ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων: «Φέρτε τους πίσω τώρα» πιέζουν τον Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: