Πλήθος κόσμου τιμά την επέτειο των 50 χρόνων του Πολυτεχνείου: Με ένα γαρύφαλλο στο μνημείο από πολίτες κάθε ηλικίας

Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 κατά της χούντας, Αθήνα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στη μνήμη του παππού μου, ήταν εδώ όταν έγιναν τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 12χρονη Άννα, η οποία έφτασε με τα πόδια στο πανεπιστημιακό ίδρυμα από την Κυψέλη με τη μητέρα της.

Φυσικά, η 12χρονη δεν ήταν το μοναδικό μικρό παιδί που βρέθηκε κατά τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες άνθρωποι, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και κομμάτων βρέθηκαν και σήμερα στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για τη δημοκρατία. Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στις 13:00, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την καθιερωμένη πορεία. Πατησίων, Χαυτεία, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στην αμερικανική πρεσβεία θα παραμείνουν κλειστοί έως ότου ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης.

«Είναι σημαντικό εμείς οι παλαιότεροι να θυμόμαστε και οι νέοι να μαθαίνουν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αντώνης, ο οποίος είχε τον αδελφό του και έναν ξάδελφό του στο Πολυτεχνείο την ημέρα της εισβολής. «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να ξεχάσει τι πραγματικά συνέβη τότε, δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολύ τα αιτήματα εκείνης της εποχής με αυτά που ζητά η σημερινή νεολαία», πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος, αφού κοντοστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στη γκρεμισμένη πόρτα του Πολυτεχνείου, άφησε ένα κόκκινο γαρύφαλλο και έφυγε με αργά βήματα. Κοιτάζοντας τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του ιδρύματος διέσχισε την οδό Πατησίων κατευθυνόμενος προς την Ομόνοια.

Φέτος, στον χώρο του Πολυτεχνείου υπάρχουν και σημαίες της Παλαιστίνης, με αφορμή τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Β.Π.
Ελλάδα Αθήνα 

Ελικόπτερα, drones, Αίαντες και 5.500 αστυνομικοί επί ποδός για το Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστοί 4 σταθμοί του Μετρό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: