Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα καθώς η δικαιοσύνη ερευνά μεγάλη υπόθεση διαφθοράς με στόχο τον ίδιο και υπουργούς του

FILE PHOTO: Ο Antonio Costa. EPA/OLIVIER HOSLET




Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα παραιτήθηκε την Τρίτη εν μέσω έρευνας για εικαζόμενες παρατυπίες που διέπραξε η κυβέρνηση των σοσιαλιστών του στη διαχείριση έργων εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα.

Ο Κόστα ανακοίνωσε την απόφαση σε τηλεοπτική δήλωση μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουσα. Είπε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, αλλά δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Οι εισαγγελείς κατονόμασαν νωρίτερα την Τρίτη τον υπουργό Υποδομών Ζοάο Γκαλάμπα ως επίσημο ύποπτο και συνέλαβαν τον προσωπάρχη του Κόστα. Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση να παραιτηθεί άμεσα.

Ο Κόστα δήλωσε «πλήρως διαθέσιμος να συνεργαστεί» με το δικαστικό σύστημα.

«Η αξιοπρέπεια των λειτουργιών του πρωθυπουργού δεν είναι συμβατή με καμία υποψία για την ακεραιότητά του, την καλή διαγωγή του και ακόμη λιγότερο με την υποψία άσκησης οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης», είπε ο Κόστα στους δημοσιογράφους .

Εισβολή αστυνομικών στην πρωθυπουργική κατοικία της Πορτογαλίας, αναζητώντας αποδείξεις διαφθοράς: Παράλληλη έρευνα και σε υπουργεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: