Παγκόσμιο Συνέδριο ΜΜΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το μέλλον των media: Συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΚΥΠΕ

Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi, attends the opening of the Dubai Airshow 2023 at Dubai World Central – Al Maktoum International Airport, in Jebel Ali, Dubai, United Arab Emirates, 13 November 2023. EPA/ALI HAIDER




Οι τάσεις του κλάδου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ θα συζητηθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μέσων Ενημέρωσης που διοργανώνει το WAM, το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταξύ 14 και 16 Νοεμβρίου, στο Άμπου Ντάμπι, υπό την αιγίδα του Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Προεδρικών Υποθέσεων.

Αντιπροσωπεία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, αποτελούμενη από τους συντάκτες Μαρία Χριστοφή και Ζήνωνα Σωκράτους, βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι και θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου.

«Η βιομηχανία των Μέσων Ενημέρωσης αλλάζει ραγδαία και οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν για να μπορέσουν να ανθίσουν», αναφέρεται στη σελίδα του Συνεδρίου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο συνέδριο, που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις των ΜΜΕ να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα άτομα του χώρου, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και να συνεργαστούν σε καινούριες ιδέες.

Φέτος, το Παγκόσμιο Συνέδριο ΜΜΕ θα περιλαμβάνει και έκθεση, όπου τοπικά και διεθνή ΜΜΕ θα εκθέτουν τις τεχνολογικές εξελίξεις που υιοθέτησαν, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το Συνέδριο θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της βιομηχανίας των ΜΜΕ. Η ψηφιακή επικοινωνία, η τεχνητή νοημοσύνη στη δημοσιογραφία, οι προηγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες στα ΜΜΕ, η κλιματική αλλαγή, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα βιωσιμότητας, καινοτομίας και τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων στα ΜΜΕ, σε θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης και το μέλλον των ΜΜΕ.

Την Τρίτη, οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής και στον ρόλο των ΜΜΕ στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση πανεπιστημιακού προγράμματος χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη δημοσιογραφία, από το βρετανικό πανεπιστήμιο LSE.

Την Τετάρτη, η συζήτηση θα στραφεί στο μέλλον των ΜΜΕ εν όψει των νέων τεχνολογιών και θα εξεταστεί κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αποτελούν απειλή ή ευκαιρία για τα ΜΜΕ, αναδεικνύοντας θέματα όπως η επαλήθευση γεγονότων, ο εντοπισμός κατασκευασμένων ειδήσεων από τεχνητή νοημοσύνη, ο μιντιακός αλφαβητισμός.

Την τρίτη μέρα του συνεδρίου, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, στην εξεύρεση νέων επιχειρηματικών μοντέλων για βιώσιμη κερδοφορία στην ψηφιακή εποχή, καθώς και το μέλλον των έντυπων ΜΜΕ στο ψηφιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν πάνω από 25 εργαστήρια για ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε συναφή θέματα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο αναμένεται να επισκεφτούν πάνω από 13.000 άτομα. Οι ομιλητές ξεπερνούν τους 170 και αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 5.000 σύνεδροι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Χριστοφή, Ζήνωνας Σωκράτους
Άμπου Ντάμπι, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τουλάχιστον 42 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα: Τα στοιχεία της Επιτροπής για τους Δημοσιογράφους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: