Oλυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι: Ο Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος και ο Γιάννης Φουντούλης τελευταίος λαμπαδηδρόμος

FILE PHOTO: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος, άναψε τον βωμό στην Ακρόπολη με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα του από το εμβλητικότερο μνημείο της Αθήνας και της Ελλάδας. AΠΕ-ΜΠΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, STR




Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος της λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, μετά την τελετή αφής του επόμενου έτους στην Αρχαία Ολυμπία, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 16 Απριλίου σε μια παραδοσιακή τελετή με μια ηθοποιό να υποδύεται μια αρχιέρεια, ν’ ανάβει τη δάδα χρησιμοποιώντας έναν παραβολικό καθρέφτη και τον ήλιο.

Η αρχιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου στην Ολυμπία.

Μετά από μια λαμπαδηδρομία 11 ημερών σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και επτά από τα νησιά της, με τη συμμετοχή 600 λαμπαδηδρόμων, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου, με τελικό λαμπαδηδρόμο τον ασημένιο Ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλη.

Η φλόγα θα αναχωρήσει με ένα τρικάταρτο πλοίο, το “Belem”, για το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, όπου θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την εκκίνηση του γαλλικού σκέλους της λαμπαδηδρομίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στην πάμφτωχη Αργεντινή ούτε οι «θεοί» νοιώθουν ασφάλεια: Eνοπλοι λήστεψαν χρηματαποστολή της οικογένειας Μέσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: