Ο Τσίπρας δέχθηκε τελικά να συναντήσει τον Κασσελάκη: Του ζήτησε να τηρεί απαρέγκλιτα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας (Δ), μιλάει με τον διάδοχό του Στέφανο Κασσελάκη (Κ), στη Βουλή, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Αιφνιδιαστική συνάντηση είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στη συνάντηση που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης στο Ποντίκι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής και τις αποχωρήσεις των μελών της «Ομπρέλας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασσελάκης τηλεφώνησε στον προκάτοχό του και του ζήτησε να συναντηθούν και ο κ. Τσίπρας αυτή τη φορά δέχθηκε (ενώ δεν είχε αποδεχθεί παρόμοια παράκληση πριν τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής).

Συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του κ. Τσίπρα στην οδό Αμαλίας και ο ίδιος αναφέρθηκε στις απόψεις του για την περαιτέρω διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου και των πληροφοριών για αποχώρηση της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου και των στελεχών της κίνησης «6+6».

Στη συνάντηση -τη μοναδική μετά την εθιμοτυπική που είχαν μετά την εκλογή του νέου προέδρου- ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Κατά τον κ. Τσίπρα η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Eνώπιον κρίσιμων αποφάσεων η ομάδα Αχτσιόγλου: To Σαββατοκύριακο κρίνεται η παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ, στην έξοδο άλλοι 7+2 βουλευτές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: