Eνώπιον κρίσιμων αποφάσεων η ομάδα Αχτσιόγλου: To Σαββατοκύριακο κρίνεται η παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ, στην έξοδο άλλοι 7+2 βουλευτές

FILE PHOTO: Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Για το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η διάσκεψη των μελών που είναι δίπλα στις θέσεις της κ. Αχτσιόγλου και των «6+6».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου αλλά και την απουσία – δικαιολογημένη ναι μεν – της Έφης Αχτσιόγλου από την Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πιστεύεται ότι θα υπάρξει καλύτερη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι και αν θα υπάρχουν άμεσες εξελίξεις, είτε νέων αποχωρήσεων, είτε συμπόρευσης.

Αν και μοιάζει δύσκολο, στελέχη συνεχίζουν να στέλνουν ενωτικά μηνύματα και φαίνεται να καταβάλλονται προσπάθειες για να μην προχωρήσει νέο πολιτικό «διαζύγιο».

Υπενθυμίζεται ότι το σκληρό κείμενο που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή φέρει τις υπογραφές επτά βουλευτών ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο ακόμα διατηρούν καλές σχέσεις και έχουν επικοινωνία με τους 6+6.

Τέλος, σε περίπτωση πιθανής εξόδου κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θα συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με δεδομένη την ανεξαρτητοποίηση από την Δευτέρα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Το πλήρες κείμενο της πολιτικής απόφασης* Τι αναφέρει για τις διαγραφές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: