O πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί ύβριν: Η θέση του Λαβρόφ είναι στο ειδικό δικαστήριο * Καταιγισμός πυρών κατά Μόσχας στη σύνοδο ΟΑΣΕ στα Σκόπια

epa11003183 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov attends the 30th OSCE Ministerial Meeting in Skopje, Republic of North Macedonia, 30 November 2023. The Ministerial Council meets once a year towards the end of every term of chairmanship to consider issues on the OSCE agenda and adopt relevant documents. The 30th OSCE Ministerial Council takes place on 30 November and 01 December 2023. EPA/GEORGI LICOVSKI




O επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποτελεί ύβριν» προς τις αξίες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, δήλωσε ο ασκών την προεδρία του οργανισμού υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, ανοίγοντας τις εργασίες της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

Ο πόλεμος αυτός «υπονομεύει την εμπιστοσύνη, τον διάλογο και την ικανότητά μας να ενεργήσουμε», είπε ενώπιον του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η παρουσία του οποίου ανάγκασε την Ουκρανία, την Πολωνία και την Ολλανδία να μποϊκοτάρουν τις εργασίες της Συνόδου.

  • Παράλληλα, οι χώρες της Βαλτικής θεωρούν πως η παρουσία του Λαβρόφ «κινδυνεύει να νομιμοποιήσει τον επιτιθέμενο που είναι η Ρωσία ως πλήρες μέλος της κοινότητας των ελεύθερων χωρών».

«Η θέση του κ. Λαβρόφ βρίσκεται σε ένα ειδικό δικαστήριο, όχι στο τραπέζι του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Μάργκους Τσάχνα.

Από την πλευρά του, το Κίεβο μποϊκοτάρει στην Σύνοδο καταγγέλλοντας την παρουσία «ενός κράτους που εξαπέλυσε την μεγαλύτερη πολεμική επίθεση στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Σημειώνεται μάλιστα ότι η Πολωνία αρνήθηκε το 2022 να επιτρέψει στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στην σύνοδο του ΟΑΣΕ που φιλοξένησε ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία του Λαβρόφ στα Σκόπια.

Με πληροφορίες από -AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σκόπια, North Macedonia

 

Ο Λαβρόφ έκανε κύκλους επί 5 ώρες για να φτάσει στα Σκόπια: Iντριγκες και μυστήριο με την πτήση του Ρώσου ΥΠΕΞ, αποχωρήσεις από τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: