Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πρώτος Ελληνας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών: Από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, νικηφόρος δρομέας της ζωής

Ο αθλητής Παναγιώτης Καραίσκος τερματίζει πρώτος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που φέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, Αθήνα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του όντας ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε σε 2:22.36 στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ξεφύγει περίπου στο 30χλμ από τον Πιτσώλη και να φτάσει πρώτος μέχρι τη γραμμή του τερματισμού με τον περσινό νικητή να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

“Είναι η ένατη συμμετοχή μου, είναι το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα” δήλωσε ο Παναγιώτης Καραΐσκος και συμπλήρωσε: “Από αύριο αρχίζουν οι καινούριοι στόχοι”

Η ζωή του Παναγιώτη Καραΐσκου, , είναι μια διαδρομή από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών στις τεράστιες αθλητικές  επιτυχίες.

Όπως έχει δημοσίως εξομολογηθεί ο Παναγιώτης Καραΐσκος, είχε βυθιστεί στον κόσμο των εξαρτήσεων για 6 ολόκληρα χρόνια.

Μετά από την απεξάρτηση του, το τρέξιμο ήρθε και του άλλαξε την ζωή. Και από τότε δεν έχει σταματήσει να τρέχει ποτέ.

Σήμερα, 13 χρόνια καθαρός πια, είναι πρωταθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Από το 2013 έχει τρέξει σε κάθε μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, εμπνέοντας με την δύναμη, την θέληση και την όρεξη του για ζωή.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Newsbomb έχει πει: «Περνώντας τα χρόνια και βλέποντας γύρω μου, συνειδητοποίησα ότι αυτός ο δρόμος αργά η γρήγορα σε οδηγεί στη φυλακή ή στον θάνατο. Από την αρχή ήξερα και είχα στο μυαλό μου ότι εγώ δεν είμαι για εδώ και ότι μια μέρα θα γυρίσω πίσω σε πράγματα που έκανα και ήμουν υγιής όπως παλιά. Δυστυχώς μπαίνοντας σε αυτόν το δρόμο, ο νους δεν είναι καθαρός και η ψευδαίσθηση ότι μπορείς και ότι το ελέγχεις, κάνουν τα χρόνια να περνούν και εσύ να μπαίνεις όλο και πιο βαθιά στις ουσίες».

Και αναφερόμενος στην νικηφόρο προσπάθεια της απεξάρτησης, είπε: «Δίπλα μου ήταν πάντα η οικογένεια μου, οι γονείς μου και ο αδερφός μου και αρκετοί φίλοι και γνωστοί που στάθηκαν στα δύσκολα τότε χρόνια, ποτέ δεν ήμουν μόνος και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Είχα κάνει αρκετές προσπάθειες μόνος μου να φύγω από την χρήση αλλά μάταια, γιατί μετά από λίγο διάστημα καθαρός, το μυαλό έφτιαχνε ένα ωραίο παραμύθι ότι μπορώ και το ελέγχω, οπότε ας πιω μια φορά και η ιστορία επαναλαμβανόταν.

Έτσι αποφάσισα μετά από την βοήθεια της οικογένειάς μου να μπω σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, να κάνω μια ουσιαστική προσπάθεια»

Χιλιάδες δρομείς στη μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών: Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθίσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: