Ο ηγέτης της Χαμάς έδωσε απάντηση στο Κατάρ: Η τρομοκρατική οργάνωση «κοντά» σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ισχυρίστηκε ο Ισμαήλ Χανίγια

FILE PHOTO: A view of ruins of destroyed buildings in the northern part of the Gaza Strip, as seen from Sderot, southern Israel, 08 November 2023. EPA/NEIL HALL




Αξιωματούχοι του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς «πλησιάζουν σε συμφωνία εκεχειρίας» με το Ισραήλ και δόθηκε απάντηση στους μεσολαβητές του Κατάρ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Για τα παραπάνω, ενημέρωσε γραπτώς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, με μήνυμα που του έστειλε συνεργάτης του.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως «πιστεύει» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι κοντά, στο περιθώριο μιας τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας περί τα μεσάνυχτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Γάζα, Palestine

Βίντεο από την πειρατεία στο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα έδωσαν στη δημοσιότητα οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: