Βίντεο από την πειρατεία στο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα έδωσαν στη δημοσιότητα οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι [video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσίευσαν οι Χούθι της Υεμένης από την στιγμή που εκδηλώνεται πειρατεία σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα πριν απο μερικές ημέρες. Screenshot via X@WrMonitors/




Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση για την κατάληψη του φορτηγού πλοίου «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στο οπτικό υλικό που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah φαίνεται ελικόπτερο με κομάντος να προσεγγίζει το πλοίο και ακολούθως οι ένοπλοι να σπεύδουν στη γέφυρα και να υποχρεώνουν τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.

Το «Galaxy Leader» – το οποίο ανήκει σε εταιρία ισραηλινού επιχειρηματία και το διαχειρίζεται ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος – οδηγήθηκε στις ακτές της Υεμένης.

Οι Χούθι είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα στρέφονταν κατά ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αφότου ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες, πάντως, η κυβέρνηση του Ισραήλ δήλωσε ότι το πλοίο δεν είναι ισραηλινό κι ότι δεν επιβαίνουν σε αυτό Ισραηλινοί – μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργει του Ιράν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άντεν, Yemen

Πειρατεία σε (λάθος;) πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι: Για τρομοκρατική ενέργεια του Ιράν μιλά το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: