Ο Ερντογάν περιφρονεί τη νομιμότητα και συνεχίζει να προωθεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους: Zήτησε «αλληλεγγύη στους Τουρκοκυπρίους» μιλώντας στη Σύνοδο Τουρκικών Κρατών

File Photo: Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan speaks at the opening of the new legislative year of the Parliament in Ankara, Turkey, EPA/NECATI SAVAS




«Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σαμαρκάνδης πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

«Πιστεύω ότι θα δούμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Μήνυμα από τον υπουργό Αμυνας: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση και την απελευθέρωση της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: