Στα θέματα διαφθοράς, η «Θυγατέρα» Κύπρος και η «Μητέρα» Ελλάδα… σκίζουν: Δεν μπορούμε να σιωπούμε, πρέπει να πολεμηθεί το «φαινόμενο», οδηγεί σε μεγάλη καταστροφή

FILE PHOTO: Η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Οι δύο δολοφονίες Κυπρίων πολιτών, πουχαρακτηρίστηκαν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, συγκλόνισαν δικαιολογημένα τη Μεγαλόνησο. Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι μίλησαν για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” σε μία (υποτίθεται) ευρωπαϊκή χώρα, που ομοιάζει ανοχύρωτη πολιτεία.

Όπως σημειώνω πάντα, όταν ασχολούμαι με θέματα διαφθοράς, η “Θυγατέρα” Κύπρος δεν μιμείται απλά τη “Μητέρα” Ελλάδα, αλλά ως καλή “μαθήτρια” την ξεπερνά σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Ανάμεσα σε αυτές τις “δραστηριότητες” εντάσσω φυσικά και τη διαφθορά, που κατατρώει τα σωθικά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Και στην Ελλάδα συχνά γίνονται δολοφονίες των μελών του οργανωμένου εγκλήματος. Θεωρώ ότι είναι μύθος, πως τον κύκλο του αίματος ξεκινά το κράτος για να προκαλέσει τον πόλεμο των φατριών και να καθαρίσει από τα μέλη του, που εκβιάζουν, και αν τα θύματα δεν πειθαρχήσουν, απλά τα δολοφονούν.

  • Πρόσφατα αναμείχθηκαν και ονόματα προέδρων ποδοσφαιρικών συλλόγων -αυτό από μόνο του καίει όπως η λάβα ενός ενεργού ηφαιστείου. Ποιος πολιτικός θα τολμήσει να ζητήσει τιμωρία και κάθαρση; Μα κανένας.
  • Άλλωστε οι πολιτικοί συναγελάζονται με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και μπροστά τους δείχνουν πραγματικά ανθρωπάκια.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Αλαφούζος με δηλώσεις του στο BBC, έβαλε φωτιά στο ποδοσφαιρικό σκηνικό. Μίλησε για διαφθορά. Θα ερευνηθούν σοβαρά οι καταγγελίες του; Ή θα ξεχαστούν όπως τόσες άλλεςπαρόμοιες υποθέσεις;

Η δυσοσμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε μέχρι και την Κύπρο. Γίνονται επώνυμες καταγγελίες, αλλά οι εισαγγελείς και η αστυνομία κοιμούνται. Ή αν θέλετε, γίνονται μέρος ενός περίεργου κυκλώματος που αυτοπροστατεύεται.

Και επειδή ο κ. Γενικός Εισαγγελέας δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και μπορεί και να με στείλει στο δικαστήριο, θα πρέπει να αποδείξει ότι όσα περιγράφω δεν υφίστανται.

Οι δολοφονίες, λοιπόν, των δύο ανδρών στην Κύπρο, δείχνουν και κάτι άλλο: ότι η ανομία ζει και βασιλεύει στο “Νησί των Αγίων”. Όχι ότι είναι καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουν γίνει τόσες δολοφονίες, αλλά το κράτος παρακολουθεί από τις …κερκίδες.

Ας θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ομιλούμε, βεβαίως, για τη διαφθορά που σαρώνει την Κύπρο και την Ελλάδα. Ίσως μερικοί αναγνώστες να βαρέθηκαν να με διαβάζουν να επαναλαμβάνομαι. Αλλά, για να ανθεί η διαφθορά έχουν ευθύνη και οι πολίτες, που δεν καταγγέλλουν τα φαινόμενα. Καταλαβαίνω ότι η καταγγελία μπορεί να τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

  • Καταλαβαίνω ότι ο αγώνας εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος μπορεί να αφήσει και θύματα στο έδαφος. Αλλά, αν χαθεί ο πόλεμος εναντίον της διαφθοράς, θα τις ψάχνουμε, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν ευθύνες έναντι των πολιτών. Κακά τα ψέματα. Ποιος είναι ο ρόλος του κράτους; Δεν έχει πρωτεύουσα θέση η προστασία του λαού; Όχι μόνο από εξωτερικούς εχθρούς, αλλά και από τους εσωτερικούς που αποδεικνύονται πιο επικίνδυνοι.

Είναι δυνατόν να δρουν συμμορίες, τα κράτη να γνωρίζουν τα μέλη τους όπως την κάλπικη δεκάρα, και να πρέπει να εξολοθρευτούν μεταξύ τους για να ησυχάσει ο τόπος;

  • Ο ένας εκ των δύο δολοφονηθέντων -επίτηδες δεν αναφέρω τα ονόματά τους- γνώριζε, λέει, μέλη του πολιτικού συστήματος της Κύπρου. Σιγά την …αποκάλυψη! Πως να μην είχε. Τα ομώνυμα απωθούνται και τα ετερώνυμα έλκονται, λέει ο μύθος.

Γράφω πάντα για την Ελλάδα και την Κύπρο επειδή θεωρώ τις δύο χώρες ενιαίο χώρο -μακάρι να μην είχε καταργηθεί το στρατιωτικό δόγμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Και γράφω πάντα για να εκφράσω την αγωνία και την ανησυχία μου για το μέλλον του Ελληνισμού.

Όταν η διαφθορά συνεχίσει να σαρώνει την Ελλάδα και την Κύπρο, πως θα μπορέσουν να αντισταθούν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες όταν κινηθεί ο μεγάλος εχθρός, που δεν είναι άλλος από την κατοχική ισλαμική Τουρκία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας): Λόγω διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων και λόγω της λαιμαργίας των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών της χώρας, κινδυνεύουν άμεσα δύο εμβληματικές επενδύσεις. Η μία ύψους 50-75 εκατομμυρίων δολαρίων και η άλλη πολύ περισσότερων. Για την πρώτη, η δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας μας, έκανε καταπληκτική δουλειά. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για την αποκάλυψη ενός μεγάλου, κατά τη γνώμη μας, σκανδάλου… Αυτά για τώρα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η διαφθορά είναι όχημα εκβιασμού των πολιτικών των χωρών, οι οποίες έχουν ανοιχτά θέματα, όπως π.χ. στο Αιγαίο και στην Κύπρο: Αθήνα και Λευκωσία να κτυπήσουν το “φαινόμενο”… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: