Mόνο τον Μπλίνκεν δεν μπορούσε να δει: Στην Τασκένδη ο Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας

FILE PHOΤΟ: O Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει σήμερα στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Ο τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας το συντομότερο δυνατό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα θέσει ο Τούρκος πρόεδρος στη Σύνοδο Κορυφής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πιθανή συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής του κ. Ερντογάν με τον ομόλογό του τού Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στην σύνοδο της Τασκένδης, με δεδομένη την κοινή στάση των δύο χωρών υπέρ των Παλαιστινίων στον πόλεμο της Γάζας.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας αναμένεται να συζητηθούν μέτρα για τη βελτίωση της εμπορικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών.

Στην ατζέντα βρίσκονται συμφωνίες για τη στρατηγική διευκόλυνσης του εμπορίου μεταξύ των χωρών-μελών, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος του στα 100 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Aπελάσεις εξπρές, λιγότερα επιδόματα, συνοριακοί έλεγχοι: H Γερμανία σκληραίνει τη στάση της στο μεταναστευτικό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: