Μιλώντας με τους Αγγέλους: Ο μυστηριώδης κόσμος της γλώσσας του βιβλικού Ενώχ, πατέρα του Μαθουσάλα – Ο «μάγος» της αναγέννησης Τζον Ντι και οι σύγχρονοι «σατανιστές» τσαρλατάνοι [video]

Πίνακας του Henry Gillard Glindoni (1850-1913) που απεικονίζει τον John Dee να εκτελεί ένα πείραμα μπροστά στη βασίλισσα ελισάβετ Α’ Πηγή commons.wikimedia.org/wiki/




Η γλώσσα του Ενώχ (Enochian) αντιπροσωπεύει μια αινιγματική γλώσσα που οι αποκρυφιστές John Dee και Edward Kelley εξιστόρησαν στα ημερολόγιά τους του 16ου αιώνα. Ισχυρίστηκαν ότι αυτή η «θεϊκή διάλεκτος» διευκόλυνε τις συνομιλίες με τους αγγέλους.

Το 1581, ο John Dee και ο Edward Kelley δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με αγγέλους. Αυτά τα ουράνια όντα υποτίθεται ότι τους προίκισαν με μια ειδική γλώσσα για να αλληλεπιδρούν με το πνευματικό βασίλειο. Αυτή η θεία διάλεκτος, πλήρης με τη μοναδική γραφή, τη γραμματική και τη δομή της, καταγράφηκε σχολαστικά από αυτούς. Ονομάστηκε «Enochian» μετά τη διακήρυξη του Dee ότι ο Ενώχ, ο βιβλικός πρόγονος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που γνώριζε αυτή τη γλώσσα.

Ποιος ήταν ο Ενώχ

Μια μορφή που δεσπόζει για την αγιότητα της ζωής του, κατά τα λεγόμενα της Αγίας Γραφής, είναι ο Ενώχ. Γιος ενός άσημου για την ιστορία ανθρώπου, του Ιάρεδ, απογόνου του τρίτου γιου του Αδάμ, Σηθ, άθελά του «καθιερώθηκε» απ’ τον Θεό όπως βεβαιώνει κι η σημασία του ονόματός του, να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στο θείο σχέδιο για τη σωτηρία του κόσμου.

Γέννησε το Μαθουσάλα, τον μακροβιότερο άνθρωπο που ποτέ έζησε στη γη, παρ’ όλο που η δική του ζωή διήρκεσε τόσο λίγο, τριακόσια εξήντα πέντε χρόνια. Έζησε ζωή άμεμπτης αγνότητας σε περίοδο που ούτε ο Νόμος του Θεού είχε δοθεί, ούτε, φυσικά, κι η μεταγενέστερη του Νόμου Χάρη είχε επιτελεστεί.

Οραματίστηκε την τελική Κρίση που ο Θεός θα κάνει στα τέλη των αιώνων και με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η “μετάθεσή” του, μίλησε στις επόμενες γενιές για την μετά το θάνατο Ανάσταση του Μεσσία που θα ‘ρχόταν και για την τελική Ανάσταση των “κεκοιμημένων αγίων”, “ίνα καταποθή το θνητόν υπό της ζωής”. (Β΄ Κορ. 10:4)

Ο Λόγος του Θεού μας λέει ότι ο Ενώχ «περιεπάτησεν μετά του Θεού» (Γέν. 5:24), όχι ενώπιον του Θεού. Το μυστικό του περπατήματος του Ενώχ μετά του Θεού ήταν η πίστη του στον Θεό, της οποίας συνέπεια ήταν το ότι «ευηρέστησεν τον Θεόν» και ότι δε γεύτηκε θάνατο «διότι μετέθεσεν αυτόν ο Θεός» (Γεν. 5:22-24).

Ο Μαθουσάλας είχε εγγονό τον Νώε και αυτός απόγονο τον Αβραάμ, έτσι ο δίκαιος Ενώχ έγινε προπάτορας του Ιησού Χριστού. Όμοια μετατέθηκαν ο προφήτης Ηλίας και ο Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος.

Η προφητεία του Ενώχ για τη Δευτέρα Παρουσία

Αλλά ο Ενώχ δεν προφήτεψε μόνο με τη ζωή του μελλοντικές αλήθειες, αλλά και με το στόμα του προφήτεψε περί της Κρίσης, την οποίαν στα τέλη των αιώνων ο Κύριος μαζί με τους αγίους Του θα κάνει για κάθε ασεβή άνθρωπο: «… δια να ελέγξη πάντας τους ασεβείς..»

Στην καθολική επιστολή του Ιούδα διαβάζουμε: «Προεφήτευσε δε περί τούτων και ο Ενώχ, έβδομος από Αδάμ, λέγων· Ιδού, ήλθεν ο Κύριος με μυριάδας αγίων αυτού, δια να κάμη κρίσιν κατά πάντων και να ελέγξη πάντας τους ασεβείς εξ αυτών δια πάντα τα έργα της ασεβείας αυτών, τα οποία έπραξαν και δια πάντα τα σκληρά, τα οποία ελάλησαν κατ’ αυτού αμαρτωλοί ασεβείς».

Ο Ενώχ αναφέρεται μια μόνο φορά στην Καινή Διαθήκη, ως προφήτης.[6]Αναφέρεται,στην επιστολή του Ιούδα, εδαφια 14,15.

Μια γλώσσα αίνιγμα, κάτι περισσότερο από λέξεις

Η ενωχιανή γλώσσα είναι γεμάτη θρύλους και ιστορίες, τόσο περίπλοκη που ακόμη και μελετητές τη συζητούν με πάθος και οι μαθητές συχνά καταφεύγουν σε διαδικτυακή βοήθεια για να κατανοήσουν τα βάθη της. Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από την Enochian, τη λεγόμενη «γλώσσα των αγγέλων»;

John Dee: Ο μάγος της Αναγέννησης

Γεννημένος μεταξύ 1527 και 1609, ο Dr. John Dee ήταν μαθηματικός, αποκρυφιστής, αστρολόγος και αστρονόμος που πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στο Mort Lake, στο Δυτικό Λονδίνο. Ένας απόφοιτος του Κολλεγίου St. John’s του Cambridge, εισήλθε στους κοινωνικούς κύκλους με επιρροή και έγινε ο επιστημονικός έμπιστος της βασίλισσας Ελισάβετ Α’. Ενώ πιστώθηκε με την εισαγωγή του όρου «Βρετανική Αυτοκρατορία», ο Ντι αρχικά δεν έδειξε καμία τάση προς τις υπερφυσικές αναζητήσεις. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, έλκεται προς τη μαγεία και το απόκρυφο, επιθυμώντας να ανακαλύψει την αρχαία πνευματική σοφία, όπως αυτή που βρίσκεται στο θρυλικό Βιβλίο του Ενώχ.

Το όνομα Enochian αντλεί έμπνευση από τον βιβλικό χαρακτήρα, Ενώχ, που φημίζεται για τις μυστικιστικές του ιδέες και την ουράνια ανάβασή του. Οι Γραφές απεικονίζουν τον Ενώχ ως κάποιον που είχε ιδιαίτερη σχέση με το θείο.

Μεταξύ 1581 και 1585, ο Dee ανέλαβε πολλές μαγικές τελετουργίες. Μέχρι το 1581, σημείωσε στο ημερολόγιό του ότι οι θεϊκοί «Καλοί Άγγελοι» σκόπευαν να συνομιλήσουν με την ανθρωπότητα. Το 1582, ο Edward Kelley, ένας άλλος αποκρυφιστής, ενώθηκε μαζί του σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί, κατέγραψαν εκατοντάδες αλληλεπιδράσεις με πνεύματα, σημειώνοντας την αποκάλυψη μιας αγγελικής γλώσσας, της Ενωχιανής. Αυτό το νέο σενάριο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια «συνεδριών κραυγής», μια προφητική μέθοδο που περιλαμβάνει αντανακλαστικά μέσα.

Μυστικά Εργαλεία και Αγγελικοί Διάλογοι

Τα ιστορικά αρχεία υποδηλώνουν ότι ο Kelley και ο Dee χρησιμοποίησαν εργαλεία όπως έναν μαύρο καθρέφτη οψιανού και μια κρυστάλλινη σφαίρα για τα οράματά τους. Ο Ντι ξεκινούσε τις συνεδρίες με παρατεταμένες προσευχές, επικαλούμενος τους αγγέλους. Κατόπιν αυτού, θα εξέταζαν προσεκτικά την πέτρα, σημειώνοντας όλες τις παρατηρήσεις τους. Αυτοί οι άγγελοι υποτίθεται ότι ισχυρίστηκαν ότι η μαγική τους γνώση θα μπορούσε να προσδώσει εξαιρετικές ικανότητες στους χρήστες του, να αναδιαρθρώσει την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και ακόμη και να σηματοδοτήσει την έναρξη της Αποκάλυψης.

Ο Ντι κατέγραψε σχολαστικά αυτές τις εμπειρίες, πεπεισμένος για τη μελλοντική τους σημασία. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν χαρακτήρισε τη γλώσσα ως «Ενωχιανή», αλλά χρησιμοποίησε όρους όπως «Αγγελικός», «Ουράνιος Λόγος» και ιδιαίτερα «Αδαμικός».

A chart of the Enochian alphabet with letter forms, letter names, English equivalents, and pronunciation of the letter name (if different than English). The letters are read from right to left, like the language, and as written in John Dee’s diary in MS. Sloane 3188, page 103v-104r, from http://www.themagickalreview.org/enochian/mss/sloane_3188/. This .png version is for viewing without the Enochian alphabet font. The editable version that requires the font is File:Enochian alphabet edit.svg. Information sources are http://www.themagickalreview.org/enochian/alphabet.php and http://www.omniglot.com/writing/enochian.htm. The Enochian alphabet font is from http://www.themagickalreview.org/enochian/. This font is based on the form of the letters in MS. Sloane 3189, page 57r, from http://www.themagickalreview.org/enochian/mss/sloane_3189/, in turn being inspiration of w:en:Bassa alphabet.
via commons.wikimedia.org/wiki

Ενωχιανές Γραφές

Υπάρχουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις της Ενωχιανής γραφής. Η μια βρίσκεται στα γραπτά του Dee, ενώ η άλλη βασίζεται στις εικονογραφήσεις του Kelley. Η δομή της γλώσσας, αν και διακριτή, έχει αγγλικούς παραλληλισμούς. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην Ενωχιανή Μαγεία, και δημιοποιήθηκε το1854 στην Πολωνία, όπου ο Kelley κατέγραψε μια σειρά από ξόρκια.

Επειδή μερικά από τα αρχεία του Ντι χάθηκαν, η αυθεντικότητα και η σημασία της ενωχιανής γλώσσας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι η πρωταρχική γλώσσα του κόσμου, ενώ άλλοι τονίζουν την εντυπωσιακή ομοιότητα της με τα αγγλικά.

Η κληρονομιά του Ενοχιανού στον σύγχρονο αποκρυφισμό

Το αίνιγμα γύρω από την Ενωχιανή γλώσσα έχει αιχμαλωτίσει πολλούς σύγχρονους αποκρυφιστές, οδηγώντας στην αναβίωση του τον 20ο αιώνα. Οργανώσεις όπως το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής και εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Aleister Crowley, ο Israel Regardie και ο Anton LaVey, ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά, έχουν αγκαλιάσει και προωθήσει την Enochian. Πολλές σατανιστικές ομάδες έχουν ενσωματώσει το Enochian Keys στις τελετουργίες τους, με κάποιες να υιοθετούν πλήρως το λεξικό του.

Enochian στην Ποπ Κουλτούρα και Επιστήμη

Η γοητεία του Enochian εκτείνεται πέρα ​​από τα όρια των αποκρυφιστικών κύκλων. Ο Jack Parson, ένας διάσημος Αμερικανός επιστήμονας πυραύλων και μέλος του OTO, εμβαθύνει στις Ενωχιανές μελέτες. Επιπλέον, το σενάριο της Enochian εμφανίστηκε εντυπωσιακά ως λειτουργικοί γλύφοι στην ταινία «Stargate» του 1994. Αυτή η συμπερίληψη προϋπήρχε της αποκάλυψης του προγράμματος απομακρυσμένης προβολής των ΗΠΑ «Stargate» κατά ένα χρόνο.

Η γλώσσα του Ενώχ, με την… ουράνια προέλευση και τη σύνθετη δομή της, συνεχίζει να γοητεύει τους μελετητές, τους αποκρυφιστές και το ευρύ κοινό. Είτε θεωρηθεί ως μια γνήσια αγγελική διάλεκτος, μια περίτεχνη κατασκευή ή ένα μείγμα και των δύο, η γοητεία της παραμένει αναμφισβήτητη.

Με πληροφορίες από ancient origins / Bryan Hill και Wikipedia

Τι κάνει πραγματικά ένας μαέστρος ορχήστρας: Είναι απλώς ένα αναγκαίο κακό όπως είχε πει το 1836 ο Ρόμπερτ Σούμαν; Ο Μπετόβεν τα άλλαξε όλα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: